Houd je niet van sporten? Dat kan komen doordat je heel intelligent bent

Ha!

Kom je niet graag in de sportschool? Dat kan erop wijzen dat je slim bent. Uit een recent onderzoek van de Florida Gulf Coast University blijkt namelijk dat mensen die veel nadenken, minder bewegen dan niet-denkers.

Onderzoek

Heb jij een haat-liefde verhouding met sporten? Wil je dolgraag een fitgirl zijn, maar wint Netflixen op de bank het van een rondje hardlopen? We snappen je frustratie, maar er is ook goed nieuws: je bent gewoon heel slim. Voor de studie vulden zestig studenten eerst een vragenlijst in, waaruit bleek of ze ‘denkers’ of ‘niet-denkers’ waren. Beide groepen kregen vervolgens een week lang een apparaat om hun arm dat hun lichaamsbeweging bijhield. En daar kwamen interessante resultaten uit.

Denkers en niet-denkers

De resultaten: ‘denkers’ blijken veel minder actief dan ‘niet-denkers’. Dat kan volgens de onderzoekers komen doordat mensen met een hoog IQ zich niet snel vervelen en daardoor langer in gedachten verzonken zitten. Niet-denkers zouden zich juist wel snel vervelen en bijvoorbeeld met sporten hun dag vullen. Het verschil was vooral zichtbaar doordeweeks; in het weekend bewogen beide groepen ongeveer evenveel. Hoe dat precies komt, weten de onderzoekers nog niet.

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws