Wait, what? Op deze leeftijd stoppen je borsten echt met groeien

Dit is het verlossende antwoord.

Lees ook

Dat je borsten vooral groeien tijdens je puberteit, hoeven we natuurlijk niemand te vertellen. Maar wanneer stoppen ze daar nu precies mee? Cosmopolitan US schakelde deskundige Rebecca Brightman in voor het verlossende antwoord.

Uitgegroeid

Al op jonge leeftijd begint de ontwikkeling van je borsten; bij de meeste vrouwen vindt dit plaats tussen hun achtste en dertiende levensjaar. Wanneer je ze voor het eerst ziet groeien, verschilt per persoon. “Het eerste wat je ziet als je in de puberteit komt, is dat het gedeelte rondom je tepel groter wordt”, aldus Brightman.

Dat is volgens de deskundige het moment dat de meeste meisjes beginnen met het dragen van topjes of beha’s. Vervolgens groeien ze tot je achttiende tot twintigste levensjaar. “Dan zijn de borsten over het algemeen volledig ontwikkeld en uitgegroeid.”

Rest van je leven

Dat betekent echter niet dat de behamaat die je op die leeftijd hebt, je behamaat voor het leven zal zijn. Denk aan hormonale veranderingen, gewichtsverlies, gewichtstoename en ga zo maar door: deze dingen kunnen allemaal van invloed zijn als het gaat om de grootte van je borsten. Zo zouden ze zelf kunnen krimpen door koffie. Daarover lees je hier meer. Kortom, ze blijven de rest van je leven veranderen.

Bron: Seventeen | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook