Cara Delevingne laat trots psoriasis zien op rode loper MET Gala

You go girl!

Lees ook

Huidziekten werden lang gezien als ‘niet mooi’, maar daar heeft Cara Delevinge geen boodschap aan. Het model heeft psoriasis en dat hoort bij haar. Op de rode loper van het MET Gala afgelopen weekend besloot ze haar rode plekken dan ook niet te verbergen. You go girl!

Imperfecties

We leven in een tijd waarin imperfecties meer en meer omarmd worden. Celebs weigeren steeds vaker Photoshop en op social media pronken mensen met rimpels, vetrollen en striae. Want like it or not, het hoort allemaal bij een menselijk lichaam, dus waarom zou je je ervoor schamen?

Psoriasis

Zo staat ook Cara Delevingne erin. Het model paradeerde afgelopen maandag in een rood pak en killer heels over de rode loper van het MET Gala. Het duurde niet lang voordat ze haar blazer uit trok en duidelijk werd dat ze daaronder niets anders droeg dan gouden body paint, matching tepelplakkers en heel veel sieraden. De gouden body paint bedekte haar hele lichaam, behalve haar tatoeages en psoriasis plekken.

Stress

Het is niet de eerste keer dat Cara haar psoriasis, plekken met schilfers en jeuk op de huid, aan de wereld toont. In 2013 liet ze backstage bij Paris Fashion Week een plekje op haar buik zien aan media. “Het zit helemaal over mijn lichaam”, vertelde ze erbij. “Het is erger als ik stress heb en veel werk. Je kunt het niet genezen, je moet gewoon vakantie nemen.”

Besmettelijk

Een paar jaar later, in 2015, vertelde Cara in een interview met The Times dat collega’s weleens dachten dat haar psoriasis besmettelijk was. “Dan deden ze handschoenen aan en wilden ze met niet aanraken, omdat ze dachten dat het een soort Lepra was.” Maar het model zit niet bij de pakken neer en blijft haar best doen om, vooral jonge meiden, te laten zien dat er niks mis is met imperfecties. Yes Cara!

Bron: Glamour | Beeld: BrunoPress 

Laatste nieuws

Zie ook