Sport-bh test: welk Brooks model past het beste bij jou?

Lees ook

Het enige wat je nodig hebt voor een fijne run is zelfvertrouwen en een sport-bh zegt men wel eens gekscherend. Maar echt, het belang van de juiste bra wordt helaas vaak onderschat. Happy in Shape’s Annelies legt uit waarom én helpt je aan de juiste sport-bh.

Juiste fit

Dat rennen een grote impact heeft op je borsten moge duidelijk zijn. Ik herinner me nog goed het pijnlijke gevoel tijdens het douchen na een run met de verkeerde bra, waarbij ik erachter kwam dat ik allemaal schuurplekken had, ai! En zelfs terwijl ik door het rennen ben afgevallen en mijn borsten inmiddels van een volle F-cup zijn geslonken naar een kleine D-cup, merk ik hoe belangrijk het is om de juiste bh te dragen. Want ik wil tijdens mijn run niet afgeleid worden door mijn borsten. Een sport-bh is niet hetzelfde als een run bra. Voor een fijne run zoek je er eentje die goed ondersteunt, maar je niet het gevoel geeft dat je stikt, eentje die ademt en (wat mij betreft) er ook nog een beetje leuk uitziet. De zoektocht naar de juiste fit is best lastig. Daarom helpt team Happy in Shape je op weg in de wereld van sport bra’s met de juiste look & feel om helemaal run ready te zijn. De modellen van Brooks zijn naadloos en hebben een geïntegreerde onderband. Het belooft dat je borsten blijven zitten waar ze horen, zodat je niet afgeleid bent of ongemak voelt tijdens het rennen. Dus boobs; do not disturb our run! Niet voor niets zijn ze bij dit merk al sinds 2004 aan het innoveren om de perfecte bra’s te ontwikkelen. En wist je dat je met de juiste bra zelfs grotere stappen kunt maken? Zo doe je dus minder lang over je afstand. Een extra reden om de juiste bra te kiezen.

De keuze is reuze

Je kunt bij Brooks kiezen uit twee types, te weten Holds me in en Moves with me. Binnen deze categorieën is er ruime keuze uit diverse- modellen. Support en comfort worden gecombineerd bij beide lijnen, maar het is net wat jouw voorkeur heeft qua support welk model het beste bij je past. De bra’s komen in de mooiste kleuren. Want laten we wel wezen, het oog wil ook wat. Alle bra’s zijn gemaakt van sneldrogende, zachte en ademende stof voor maximaal comfort en hebben soms zelfs subtiele tepel coverage. Ik testte drie nieuwe modellen. Ik keek vooral naar hun USP’s (Unique Selling Point, ofwel waarin onder- scheiden ze zich) en naar het draagcomfort.

Categorie: Holds me in
Model: Dare racerback 2.0 in de kleur Bluetiful altitude print.
USP: Super aangesloten stay-put fit verstelbare banden, maximale support, bijna naadloos, zachte zweet afdrijvende stof met gerichte perforatie in zones waar je veel zweet, met ingebouwde zachte cups voor optimale ondersteuning. Belooft Sublieme pasvorm en optimale support.
Fit: Ik vond het mega lastig om hem zelf vast te doen aan de achterkant, maar als hij eenmaal goed zit, wil je hem nooit meer uitdoen. Beoordeling: Perfect voor een long run.
Prijs: €65

Dare racerback 2.0

Categorie: Move with me
Model: Drive convertible in zwart.
USP: Handig verstelbaar te dragen als racerback (hemdmodel) of scoopback (bh-model), met een ideale mix tussen compressie en support, gemaakt van zweet afdrijvende stof die snel droogt. Belooft Medium support met een lichte compressie.
Fit: Handig aan te doen en zelfs leuk om te zien als topje, het is een mega charmant model. Beoordeling Zit fantastisch, fijn voor een korte run, maar voor een halve marathon zou ik een ander model kiezen.
Prijs: €50

Drive convertible

Categorie: Holds me in
Model: Dare scoopback 2.0 in de kleur Violet dash.
USP: Verbeterd design voor high impact, bijna naadloos, stay-put fit met verstelbare banden, gemaakt van zweetafvoerende DriLayer® Horse-Power-stof, met ingebouwde zachte cups voor optimale ondersteuning. Belooft Sublieme pasvorm en optimale high impact support.
Fit: Maximale support en een fijne fit dankzij de ingebouwde voorgevormde cups die je borsten optillen en omarmen.
Beoordeling: Maximale support, mooi om te zien, fijn om te dragen en makkelijk aan en uit te doen.
Prijs: €60

Dare scoopback 2.0

Kortom ben je op zoek naar een run bra die zit als een bh en voelt als een topje? Dan zijn deze modellen zeker een aanrader. Kun je niet kiezen? Gebruik dan de handige bra finder via brooksrunning.nl. Vergeet niet de juiste maat te kopen en als je twijfelt, laat je dan zeker adviseren. Met de Run happy promise van Brooks kun je de bra’s ook nog eens 90 dagen testen. Daar zul je je dus geen buil aan vallen!

TIP: Verwijder na het lezen het wasvoorschrift en maatlabel en gegarandeerd voel je dan echt helemaal niet meer dat je een run bra draagt.

Dit artikel is in samenwerking met Brooks tot stand gekomen.

Tekst: Annelies Pijper | Beeld: iStock, Brooks

Laatste nieuws

Zie ook

4 redenen om te gaan sporten die niets met afvallen te maken hebben

4 Redenen om te gaan sporten die niets met afvallen te maken hebben

Een work-out kan wonderen doen - niet alleen voor je lichaam.
fit

10 Dingen die er plotseling met je gebeuren als je fit begint te worden

En nee, dat zijn niet alleen lichamelijke dingen!
sportoefeningen

10 Kleine sportoefeningen die je doet zonder echt te sporten

Sporten zonder sporten? Waarschijnlijk deed jij al ongemerkt een aantal van deze oefeningen!
sportbeha

Een sportbeha: is dat nou echt nodig?

Kan je net zo goed in een normale beha sporten?