Nonchalant, speels en flirty: dit is dé haartrend deze zomer

Nonchalant, flirty en speels.

Lees ook

Haartrends komen en gaan, maar beach waves blijven altijd populair. Moeilijk doen met een krultang is verleden tijd, want je maakt de haarstijl nu makkelijker dan ooit dankzij de komst van de wave tangen. Maak met kennis met de haartrend van het moment: mermaid waves.

Mermaid waves

Je kunt er op social media niet meer omheen: mermaid waves. Oftewel, beach waves 2.0. De 90’s haarstijl is een combinatie van de out-of-bed-look en alsof je net van het strand komt gelopen. Het fijne aan dit kapsel is dat het er absoluut niet perfect uit hoeft te zien. Het mag lekker nonchalant, speels en ietwat rommelig zijn.

Je kunt natuurlijk met een krultang in de weer gaan, maar de komst van waver tangen maakt je leven een stuk makkelijker. Het neemt namelijk veel minder tijd in beslag. Of je nu subtiele, rommelige of volumineuze golven in je haar wilt hebben, het is allemaal mogelijk. Hieronder verschillende manieren om mermaid waves te maken.

Link tool: post not found

1. Met een deep waver

Het is een aparte verschijning, maar een deep waver doet wel uitstekend zijn werk om mermaid waves te maken. De Deep Waves Styler van BaByliss maakt mooie golven in het haar die wat groter zijn dan met de andere tangen. Het fijne hieraan is dat als je haar nog wat uitzakt, je precies die subtiele look hebt die je wilde. Wil je een rommelige look, dan zijn er geen regels en kun je tang gewoon gaan gebruiken. Wil je de golven allemaal hetzelfde hebben, dan vergt de eerste keer wat oefening, omdat je de nieuwe golf telkens in de vorige golf moet beginnen. Maar dat heb je zo onder de knie; succes!

2. Met een triple waver

Heb je TikTok, dan is de triple waver je vast niet onbekend. Je creëert in een handomdraai mermaid waves door simpelweg de tang open en dicht te klappen en van boven naar beneden te werken. Je hebt verschillende formaten tangen, voor verschillende formaten waves. De Pro Waver van Mermaid Hair is perfect voor een medium formaat wave. De tang is breed, waardoor je ook lekker veel haar in één keer kunt pakken en dus snel klaar bent.

 

3. Met een stijltang

Geen waver bij de hand? Een stijltang is ook een prima optie. Dat je met een stijltang krullen kunt maken, weet je waarschijnlijk wel. Maar de tang, bijvoorbeeld de ghd Platinum+ Hair Straightener, is ook perfect voor mermaid waves. Waar de eerste twee tangen niet veel uitleg nodig hebben, zit er met een stijltang wel een gebruikshandleiding bij. Je moet de tang namelijk als het ware heen en weer buigen om mooie, subtiele waves te krijgen. Hoe meer ruimte je tussen het buigen laat, hoe subtieler de waves worden.

In onderstaand filmpje wordt het duidelijk uitgelegd:

Voor welke manier je ook kiest, mermaid waves zijn altijd een goed idee! Zorg er wel voor dat je je haar goed beschermt tegen de hitte van de tangen door van tevoren een heat protection spray te gebruiken. Maak de look af door na het krullen een salt spray over je haar te spuiten, zodat het mooi in model blijft.

Bron: Popsugar, Women’s Health | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook