Ferry Doedens onthult hoe het er achter de schermen aan toe gaat bij Expeditie Robinson

"Toen de survival guard ons dat vertelde, dacht ik wel even: oh my god."

Lees ook

Hij haalde het tot de finale, maar Ferry Doedens won Expeditie Robinson All Stars nét niet. Met Grazia blikt hij terug op het onvergetelijke avontuur en vertelt hij wat ze achter de schermen zoal deden.

Roze wolk

Ferry mag dan wel niet gewonnen hebben – dat deed Niels Gomperts -, hij slaapt er niet slechter door. Hij is hoe dan ook trots op zichzelf. “In de finale staan, gaf voor mij al hetzelfde gevoel als winnen. Ik zat op zo’n roze wolk en was zo trots dat ik de hele expeditie had mogen meemaken.”

Kapsel

De normaal best ijdele acteur, moest die eigenschap aan de kant zetten toen hij eenmaal op het eiland aankwam. Als had hij gelukkig toch een trucje om zijn haar in model te krijgen. “Ik heb voor de eilandraad een keer wat zonnebrand in mijn haar gedaan op aanraden van Hugo (Kennis)”, biecht hij op. Ook poetste hij gewoon zijn tanden, alleen net iets anders dan normaal. “Onze tanden poetsten we met houtskool of met de schoonmaakdoekjes, die we kregen omdat we zoveel wondjes aan onze voeten hadden van alle scherpe zandsteentjes.”

Ratten

Ook vertelt Ferry dat er behalve insecten, vogels en ratten, nog veel meer gevaarlijke beesten rondliepen. Iets wat je op tv niet ziet. ‘Toen de survival guard ons aan het begin vertelde over de schorpioenen en black mamba’s die je kunt tegenkomen, dacht ik wel even: oh my god. Maar ik heb gelukkig maar één klein slangetje gezien.” Ratten zag hij een stuk meer. “Ze hebben letterlijk over me heen gelopen, die hadden no shame. Ook hoor je ze ’s nachts in de pan rommelen, maar je went eraan.”

Bron: Grazia | Beeld: Expeditie Robinson

Laatste nieuws

Zie ook