Finalist Dominique Hazeleger deelt Expeditie Robinson geheimen

Over poepen in de zee, ongesteld zijn op het eiland en het eten van ratten.

Lees ook

Ze ging niet naar huis met de winst, maar haalde het wel tot in de finale van Expeditie Robinson All Stars. Grazia sprak Dominique Hazeleger over poepen in de zee, ongesteld zijn op het eiland en het eten van ratten.

Land- en zee-poepers

Naar een schoon toilet kunnen is voor ons vanzelfsprekend, maar is niet mogelijk als je op een onbewoond eiland zit. Dominique legt uit dat ze dat tijdens Expeditie in een speciaal afgesproken area deden, omdat je niet wilt dat iedereen maar over het hele eiland gaat zitten poepen. “Nadat je je behoefte hebt gedaan, gebruik je gladde blaadjes of ga je het water in. Je hebt land- en zee-poepers. Dat laatste heb ik ook een keer geprobeerd, maar ik vond het maar raar”, vertelt ze.

Menstruatie

Als vrouw zijnde kun je je afvragen hoe je toiletbezoek eruit ziet als je ongesteld bent. Want ja, als je niks mag meenemen, heb je ook geen tampons tot je beschikking. Gelukkig werd daar wel rekening mee gehouden, maar werd ook ook voor gezorgd dat er geen misbruik van gemaakt werd. “Als je ongesteld was, moest je elke keer vragen om een nieuwe tampon, omdat ze bang waren dat je ze gebruikte om het vuur aan te maken.” Medicatie mocht echter wél mee. “Maar alleen in een speciaal medisch kistje. Voor elke proef was er een dokter op het eiland die ons checkte.”

Gevilde rat

Het gekste wat Dominique heeft gegeten tijdens het avontuur, was een rat. “die heb ik samen met Niels en Thomas gevild, gekookt en geroosterd”, legt ze uit. “Veel vlees zat er niet aan, maar het smaakte een beetje naar kip. We hebben ook nog een soort varaan gegeten, je moet toch wat als je erge honger hebt.” Na de finale kwamen de drie finalisten in een hotel en gingen ze helemaal los op het buffet. “We hebben pizza, hamburgers, vis, kreeft en ook nog alle toetjes besteld. En daarbij geproost met een biertje. We hebben ons niet ingehouden, daarom was ik ook niet verbaasd dat ik vlak daarna zo ziek werd.”

Bron: Grazia | Beeld: Expeditie Robinson

Laatste nieuws

Zie ook