4 Goede redenen om alleen op reis te gaan

Waar gaat jouw eerste solo reis naartoe?

Lees ook

Reizen is een hobby van velen. Maar wat je misschien nog niet weet, is dat reizen veel voordelen kent wanneer je alleen op reis gaat. Eng? Niet meer na het lezen van deze redenen.

Je ontmoet nieuwe mensen

Wanneer je met vrienden of je partner op vakantie gaat, doen jullie waarschijnlijk alles samen. Ook ben je dan een stuk minder benaderbaar voor anderen. Wanneer je alleen op reis gaat, ga je sneller een gesprek aan met mensen die je niet kent, maar spreken anderen je ook sneller aan. Zo leer je over nieuwe culturen, gewoontes en ervaringen. Vriendschappen die je maakt op een reis, kunnen je voor altijd bijblijven. Daarnaast zul je ervaren dat, naarmate je vaker op onbekende mensen afstapt, je dit makkelijker afgaat en je steeds socialer wordt.

Zelfkennis

Vrienden, familie, status, werk en je comfortzone vallen allemaal tegelijk weg wanneer je alleen op reis bent. Even helemaal weg zijn uit je veilige omgeving zorgt ervoor dat je nieuwe dingen gaat ondernemen, omdat de mensen in je directe omgeving geen invloed meer hebben op jouw gedrag.

Je hoeft met niemand rekening te houden

Alleen op reis betekent natuurlijk dat je kunt gaan en staan waar jij wil. Je hebt ultieme vrijheid. Wil jij de hele dag op het strand liggen en om 23.00 eten, dan kan dat nu.

Nieuwe inzichten

Misschien is alleen reizen wel de makkelijkste manier om je horizon te verbreden. Je gaat namelijk naar een nieuw land, waar je in contact komt met nieuwe mensen én een nieuwe cultuur. En dat kan verrassende inzichten bieden in je eigen gewoontes.

Waar gaat jouw eerste solo reis naartoe?

Bron: NSMBL | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook