Onderzoek: op déze dag van de week zie je er het slechtst uit

Wie had dat gedacht?

Lees ook

Maandag lijkt voor je gevoel altijd de verschrikkelijkste dag van de week te zijn, maar nu blijkt volgens onderzoek dat in werkelijkheid woensdag de dag is waarop je er het slechtst uitziet.

Blue wednesday

Als je op maandag wakker wordt, voel je je vaak niet helemaal top. Je bent nog moe van het weekend en was eigenlijk nog niet klaar voor een nieuwe werkweek. Het voelt dan ook alsof je kreukels in je gezicht hebt, vallen tot aan je knieën en haar dat alle kanten op staat. Niet bepaald op je mooist dus. Maar guess what: op woensdag zie je er blijkbaar nog slechter uit. Ha!

Onderzoek

Het beautymerk St.Tropez deed onderzoek naar op welke dag mensen het er slechtst uitzien en dat schijnt dus de woensdag te zijn. En dat is omdat alle gevolgen van je wilde weekendgebeurtenissen dan pas écht te zien en te voelen zijn. Vrouwen slapen ook het slechtst op maandagavond, en ook de gevolgen daarvan zie je na ongeveer 48 uur terug, op de woensdag dus.

Cravings

Als laatste zijn je cravings naar slecht eten het grootst op woensdagmiddag om half 4. En we weten allemaal hoe je je voelt nadat je enorm ongezond hebt gegeten. Niet best. Dus op maandag voel je je misschien het slechts, maar pas op woensdag zie je er ook daadwerkelijk een tikkeltje slechter uit dan normaal. Oh well…

Bron: Grazia, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook