Anouk openhartig over overdosis: ‘Dat was een dieptepunt’

Niet één, maar drie keer, belandde ze in het ziekenhuis.

Lees ook

Anouk (47) is niet voor niets dé rockchick van Nederland. Ze heeft een wild verleden achter de rug en in het tv-programma Boerderij van dorst vertelt de zangeres er openhartig over.

Overdosis

Drank, drugs & rock en roll… Dat was zo’n beetje de situatie waarin Anouk was beland na haar tweede scheiding in 2008. “Ik had ze toen niet allemaal op een rijtje. Daar heb ik een tijd over moeten doen om dat te verwerken. Dat heeft me wel een paar jaar gekost. De zangeres vertelt dat ze drie keer met een overdosis drugs in het ziekenhuis kwam te liggen. “De laatste keer lag ik tussen allemaal tachtigjarigen op de hartafdeling. Dat was wel een dieptepunt. Dat ik zo’n bed bezet hield, vond ik heel triest.”

Laatste keer

Ook met drank ging het een keer mis. “Toen had ik zoveel gedronken dat ik ook wakker werd in het ziekenhuis. En dat ze dan je hele lijf doorspoelen. Toen voelde ik me ook zo’n loser, joh”, vertelt ze. Vooral het feit dat ze moeder was en thuis kinderen had zitten vind ze nog altijd heel erg. “Dat had heel anders kunnen aflopen. Als mensen daar van geweten hadden, ik had gewoon die kinderen kwijt kunnen raken. Dat was ook écht de laatste keer.”

Huwelijk

Inmiddels gaat het weer helemaal goed met de zangeres. “Op een gegeven moment heb je een bepaalde leeftijd bereikt en je hebt kinderen. Dan is het: kom op man, grow the fuck up”, legt ze uit. Sterker nog: ze stapt dit weekend voor de derde keer in het huwelijksbootje. Op 11 juni staat Anouk op het Malieveld in Den Haag en zal ze tijdens het concert haar Dominique het jawoord geven.

Bron: HLN | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook