5 Tips om sneller bruine benen te krijgen deze zomer

Summer, here we come!

Lees ook

Het zonnetje laat zich deze week weer zien, dus de jurken, rokken en korte broeken kunnen ook weer uit de kast. Of houden die witte benen je soms tegen? Nergens voor nodig natuurlijk. Maar als je liever wel een kleurtje hebt op je benen, kan dat ook geregeld worden. Wij geven tips.

Kleurtje

Laten we voorop stellen dat je gezondheid belangrijker is dan bruin worden. Zorg er daarom altijd voor dat je goed beschermd bent tegen de zon, ook als hij niet zo fel lijkt. Verbranden zit in een klein hoekje en dat is het laatste wat je wil. Dat gezegd hebbende, kun je natuurlijk ook goed voor je huid zorgen, maar ook een lekker kleurtje krijgen. Lees mee.

1. Water
Op het water word je sneller bruin dan op het land. Al drijvend op je luchtbedje vang je door de weerspiegeling van het water meer zonnestralen, waardoor je sneller bruin wordt. Smeer je echter wel goed in, want je verbrandt op het water ook extra snel.

2. Scrubben
Ga je zonnen? Voorzie dan vooraf je benen van een extra goede scrub-sessie. Doordat je de dode huidcellen verwijdert, word mooier en egaler bruin.

3. Eet wortelen, zoete aardappelen en tomaten
Door veel caroteen te eten, zoals in deze voedingsmiddelen, komt dat bruine kleurtje sneller op gang. Of het waar is? Dat moet nog blijken. Maar proberen kan geen kwaad.

4. Gun het even de tijd
Ga niet als een gek liggen bakken en braden in de volle zon, want dat is absoluut niet goed voor je huid. Bouw het kleurtje rustig op voor het meeste en langste effect. En vergeet vooral niet om je goed in te smeren, want dan krijg je een langdurige kleur en is het minder schadelijk voor je huid.

5. Aftersun
Aftersun kan je gebruinde huid helpen om niet te vervellen, waardoor je langer je kleurtje vasthoudt.

Bron: Flair, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook