Helpt warm water met citroen echt bij het afvallen?

Hoe zit het echt?

Lees ook

Celebrity’s als Gwyneth Paltrow zweren erbij: een glas warm water met citroen drinken zodra je wakker bent. Veel mensen denken dat dit is om te hydrateren en om gewicht te verliezen. Het eerste is waar, maar over het laatste valt echter nog te twisten. Volgens experts is het namelijk niet helemaal bewezen dat je ervan afvalt.

Expert

Voedingsdeskundige Alissa Rumsey van de Academy of Nutrition and Dietetics zegt er het volgende over: “Warm water met citroen zelf zal er niet voor zorgen dat je afvalt. Natuurlijk is het wel beter dan wanneer je frisdrank drinkt, en in dat opzicht zul je dus ook af kunnen vallen omdat je minder calorieën binnen krijgt.” Maar daar is nog lang niet alles mee gezegd.

Hydrateren

“Het drinken van water (met of zonder citroen) helpt om je spijsvertering op gang te brengen of te houden. Voor degenen die niet van gewoon water houden zouden inderdaad citroen toe kunnen voegen zodat er een lekker smaakje aan het water komt.” Daarnaast bevat citroen ook veel vitamine C, dat op zijn beurt weer goed is voor de weerstand. “Op korte termijn kan het zorgen dat je geen opgeblazen buik krijgt. Als je op de lange termijn ook vaak last hebt van een opgezette buik, kun je beter iets aan je voeding doen in plaats van water en citroen drinken. Je zou dan meer vezels moeten eten, goed op je eten moeten kauwen, door een rietje drinken, geen frisdranken nemen en minder zout consumeren.”

Kortom: water met citroen is erg gezond, maar helpt op zich niet bij het afvallen in gewicht.

Bron: Women’s Health USA, Beeld: iStock

 

Laatste nieuws

Zie ook

Dit gebeurt er met je lichaam als je veganistisch of vegetarisch gaat eten 

Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met het eten van vlees

Overweeg jij de switch? Houd er dan rekening mee dat het de volgende effecten op je lichaam kan hebben.
Afvallen

Dit zijn de 7 meest ongezonde drankjes als je wilt afvallen

Ze lijken misschien healthy, maar dat zijn ze lang niet altijd.
ei pellen

Deze geniale hack om een ei te pellen gaat viral

Met deze hack wordt het pellen van je ei een eitje.