Bewezen: een uur in een warm bad staat gelijk aan sporten

Dit hoef je ons geen twee keer te vertellen.

Lees ook

Goed nieuws voor iedereen die regelmatig voor een badsessie in plaats van een douchebeurt kiest. Dr. Steven Faulkner die verbonden is aan de Universiteit van Loughborough voerde een onderzoek uit naar het aantal calorieën dat je met een halfuurtje ontspanning in bad kan verbranden. En wat bleek? Met een beetje badderen verbranden we evenveel calorieën als met een half uur wandelen.

Bloedsuikerspiegel

Dr. Faulkner onderzocht of het nemen van een bad meer gezondheidsvoordelen op zou leveren dan bijvoorbeeld fietsen. Na het vergelijken van de bloedsuikerspiegel van tien mannen die in bad waren geweest met tien mannen die hadden gefietst kwam het fijne resultaat.

Calorieverbranding

De mannen die in bad hadden gezeten, hadden een bloedsuikerspiegel dat 10 procent lager was. Ook ging bij de mannen die in bad hadden gezeten de caloriebranding met 80 procent omhoog. In een uur hadden de mannen in bad namelijk maar liefst 126 calorieën verbrand.

Natuurlijk is sporten altijd nog het best voor je lichaam en we raden je dan ook aan om hier zeker niet mee te stoppen, maar mocht je een keer echt geen zin hebben in de sportschool, dan is dit natuurlijk geen vervelende optie…

Bron: ELLE | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook