Wil je wat kilo’s kwijt? Ga dan op dit tijdstip wandelen!

let's go!

Lees ook

Het is inmiddels algemeen bekend dat je heus niet altijd keihard hoeft te sporten om genoeg te bewegen, maar dagelijks wandelen ook heel gezond is. Wil je ook graag wat kilo’s kwijt? Dan doe je er goed aan om in de ochtend de deur uit te gaan.

Wandelen in de ochtend

Door ‘s ochtends je dag te starten met een stevige wandeling – met de nadruk op stevig – gaat je hartslag omhoog. Je hart pompt hierdoor meer zuurstof door je lichaam, waardoor je meer energie krijgt. Daarnaast versnelt door deze stevige wandeling je metabolisme en verband je de rest van de dag een stuk meer calorieën. Niet alleen dat versnelde metabolisme is een voordeel, je begint je dag ook een stuk positiever. Door deze gezonde start van je dag ben je vaak extra gemotiveerd om vervolgens gezond te eten.

Calorieën verbranden

Naast dat een stevige wandeling de kans op een hoge bloeddruk verlaagt, de kans op de ziekte Alzheimer verkleint en het stress tegengaat, verbranden we ook flink wat calorieën tijdens een wandeling. Ben je benieuwd hoeveel calorieën je tijdens een wandeling verbrandt? Je kunt er vanuit gaan dat je per kilometer 60 tot 80 calorieën verbrandt – maar let wel: hiervoor moet je echt stevig doorstappen. Succes!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook