6 Mannen vertellen goudeerlijk hoe het was om hun partner te zien bevallen

"Godzijdank hoeven mannen niet te bevallen, dan was de mens jaren geleden uitgestorven."

Lees ook

Bevallen is voor iedereen anders, maar over één ding zijn alle vrouwen het eens: het is een bijzondere gebeurtenis. Ook mannen kunnen daarover meepraten, ondanks dat het voor hun vaak een heel andere ervaring is. Zes mannen vertellen goudeerlijk over hun kijk op de bevalling.

1. ‘Ze haalde de spiegel weg, maar ik had het al gezien’

Voor de 30-jarige Nano was de bevalling behoorlijk traumatisch. “Ik zag dat mijn vrouw supersnel uitscheurde. Ik wist niet dat dat zo snel kon gaan. De verloskundige haalde de spiegel vliegensvlug weg, maar ik had het al gezien.”

2. ‘Ik ervaarde zoveel verschillende emoties’

Voor de 32-jarige Stephen was de bevalling een bijzondere ervaring. Nadat zijn vrouw hun dochter op de wereld had gezet, had hij alleen nog maar meer bewondering voor zijn lief. “Ik hoorde van andere mannen dat ze de bevalling niet aan konden zien. Ik wist niet wat ik moest verwachten. Toen onze dochter ter wereld kwam, ervaarde ik zoveel verschillende emoties. Het ging in deze volgorde: tranen, zo ontzettend veel tranen. Ik had nog nooit zo hard gehuild. Daarna vroeg ik me af of alles wel goed was met onze dochter, maar ze begon al snel te huilen. Het ging goed met haar.” Tot slot sluit Stephen af dat zijn vrouw voor hem een superheld is geworden. “Wauw, mijn vrouw is een badass. Ze heeft een mens uit haar lichaam geperst. Godzijdank hoeven mannen niet te bevallen, dan was de mens jaren geleden uitgestorven.”

3. ‘De pijn zien was verschrikkelijk’

De 30-jarige Craig deelt dat hij maar al te graag de pijn van zijn vrouw had overgenomen. “Ik had veel liever gehad dat ik de pijn moest ondergaan, in plaats van te zien wat mijn vrouw moest doorstaan. Zien dat degene van wie je zoveel houdt zoveel pijn heeft, is verschrikkelijk.”

4. ‘Ik ben nog nooit zo moe geweest’

Voor de 31-jarige Thomas was de bevalling een vermoeiende aangelegenheid. “Zien dat mijn vrouw moest bevallen, was extreem vermoeiend. Ik weet dat je dit als man niet mag zeggen, omdat wij niet degenen zijn die de baby eruit moeten persen, maar het was echt vermoeiend. Ik moest 24 uur lang mijn vrouws rug masseren en ze kneep mijn hand fijn tijdens de weeën . Toen onze baby was geboren, had ik het gevoel dat een vrachtwagen me had aangereden. Mijn vrouw barstte van de energie door de endorfine, maar ik niet. Ik was nog nooit in mijn leven zo moe geweest.”

5. ‘Wat een kracht!’

De 33-jarige Hemant kreeg alleen maar meer bewondering voor zijn sterke vrouw. “Ik wist niet wat ik moest verwachten. Mijn dochter voor het eerst zien was heel bijzonder. Ik was bovendien zo onder de indruk van de kracht en volhardendheid van mijn vrouw. Ik ben zo blij dat ik mijn vrouw kon steunen.”

6. ‘Ze heeft een hogere pijngrens dan ik’

De 32-jarige Andy ziet zijn vrouw ook als een supermens. Ze hebben samen drie kinderen. “Mijn vrouw is drie keer bevallen. Ze heeft in totaal meer dan 50 uur besteed aan het bevallen. Ik weet nu dat mijn vrouw een veel hogere pijngrens heeft dan ik. Drie keer bevallen, wat een prestatie!”

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook