Trend alert: deze Birkenstocks wil iedereen nu hebben

Ze vliegen als warme broodjes over de toonbank.

Het ene jaar zie je ze wat meer dan de ander, maar Birkenstocks zijn van die schoenen die nooit echt uit de mode gaan. Vorig jaar waren de sandalen met twee bandjes een grote hit, dit jaar moeten ze plaatsmaken voor de clogs.

Boston

Van influencers tot celebs en topmodellen: alle it-girls en -boys paraderen er momenteel op rond. We hebben het natuurlijk over de Boston-clogs van Birkenstock. Typisch een gevalletje: je houdt ervan of niet. Wij zijn absoluut team love it. De Boston-stappers passen perfect in het Scandinavische modestraatje waar wij ó zo dol op zijn. Deze sandalen zijn niet alleen mega comfortabel en praktisch, ze geven je outfit een instant effortless vibe.

Modieuze stapper

The Boston, die zijn oorsprong vindt in 1979, werd in eerste instantie ontworpen als een huis- en werkschoen. Inmiddels heeft de comfortabele stapper flinke stappen gezet in de mode-industrie. Zo kreeg de schoen afgelopen maart een fashionable make-over van schoenenontwerper Manolo Blahnik – met opvallende kleuren en embellished crystals.

Toch kiezen celebs als Kendall Jenner, Kanye West en Kaia Gerber, net als vele influencers toch liever voor het originele kleurenpalet van Birkenstock. Denk hierbij aan kleuren als zwart, cognac en taupe. Al is de kleur taupe wel duidelijk favoriet op Instagram.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marianne (@smythsisters)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ashley-Nicole (@styledbyano)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ANNA NOËLLE🦋 (@annanoelleee)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emma Hill (@emmahill)

Combineren

Het is duidelijk: deze zomer kun je wel uit de voeten met de Birkenstocks. Er zijn talloze manieren waarop je de Boston-stappers kunt combineren. Draag ze bijvoorbeeld onder een blauwe jeans met daarop een crop top en een oversized blazer voor een casual yet chic look. Maar de schoenen passen ook perfect onder een pantalon of zomers jurkje, zo bewijzen Elise Bak en De Bachelors Anna Noëlle maar al te goed.

De keuze is reuze

De Boston-schoenen van Birkenstock zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Zo zijn ze te krijgen in suède, maar ook in natuurleer, wolvilt, vetleer en shearling. Liever geen leer? Dan kun je ook kiezen voor de materialen microvezel en Birko-Flor Nubuck. Op de website is te zien dat de prijzen variëren van 95 euro voor de schoenen van natuurleer tot 210 euro voor de extravagante shearling-stappers. De meest populaire Boston-stapper is toch wel die van suède in de kleur ’taupe’, die te koop is voor 135 euro. Enne, wil je de investment maken? Dan moet je er snel bij zijn. De clogs gaan namelijk als hete broodjes over de toonbank. En dat snappen wij maar al te goed.

Bron: Grazia | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws