Dit zijn de populairste zomerjurken van 2022

Welke is jouw favoriet?

Ben jij ook zo dol op de zomer? Het is hét seizoen om te flaneren in jouw favoriete zomerjurk. Of je nou naar het strand gaat, een citytrip maakt, van het zonnetje geniet op het terras of ’s avonds los gaat op een feestje. Een jurk is altijd een goed idee! In dit artikel staan alle jurken trends van 2022 voor je op een rij. Zo weet je zeker dat je deze zomer stijlvol voor de dag komt. Welke zomerjurkjes zijn jouw persoonlijke favoriet?

Cottage core jurken

De cottage core modetrend is vergelijkbaar met de bohemian stijl, maar dan net iets vrouwelijker. Denk aan romantische A lijn jurkjes met pofmouwen, een zwierige rok en een vierkante halslijn. Waar bij boho jurken ook veel donkere kleuren terugkomen, zijn deze jurken juist beige of pastelkleurig. De bloemenprints zijn erg verfijnd en hebben een vintage look. Ook de jurkjes met gingham print of de effen varianten zijn deze zomer een stijlvolle keuze.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kae Sutherland (@kaesutherland)

Layered maxi dress

Deze tweede trend sluit mooi aan op de cottage core stijl. Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat de lange zomerjurk uit verschillende laagjes. Dit zorgt voor een romantische en nonchalante look. Je kunt kiezen voor zachte of neutrale tinten, maar ook voor hele opvallende modekleuren zoals groen of geel. Kijk maar eens naar het voorbeeld hieronder!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jessie Jazz Vuijk (@jessiejazzvuijk)

 

Link tool: post not found

Halter jurkjes

De halterjurk is deze zomer weer terug van weggeweest! De populairste variant is de strakke minijurk met een lage rug. Dit model doet direct denken aan de jaren 90. Maak de outfit daarom gerust af met een paar platform sandalen. Ben je meer een liefhebber van een vrouwelijke en klassieke look? Kijk dan eens naar de halterjurken van Topvintage. Deze modellen zijn geïnspireerd op de jaren 50.

Gehaakte jurk

Als je een aantal influencers en mode iconen volgt op social media, heb je deze jurkentrend ongetwijfeld al voorbij zien komen. De gehaakte jurk wordt niet alleen gedragen naar het strand, maar ook naar festivals en chique etentjes. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is zo’n crochet jurk helemaal niet warm. Door de open structuur is het juist heel luchtig en ideaal voor de warme periode.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 𝔛 (@xeniaadonts)

Little white dress

Vrijwel iedere zomer komt de little white dress weer tevoorschijn. Dat is ook helemaal niet gek. Een witte zomerjurk met een goede pasvorm is altijd een stijlvolle keuze. In 2022 combineer je de witte jurk met een paar cowboy laarzen, platform sandalen of strappy heels.

Of je nou van lang of kort, bloot of bedekt en wit of gekleurd houdt, er is voor ieder wat wils deze zomer! Welke trend is jouw favoriet? Shop till you drop!

Beeld: Tamara Bellis via Unsplash

Laatste nieuws