5 Tekenen waaraan je kunt zien of iemand liegt

De technieken zijn van de CIA, dus voortaan ontdek jij binnen no-time iedere leugenaar!

Liegen: De één kan het als de beste en de ander begint meteen te zweten bij een klein leugentje. Vind jij het ook zo vervelend als iemand je niet de waarheid vertelt? Met onderstaande 5 technieken kun jij binnen no-time zien of iemand liegt of niet. En we hebben dit niet verzonnen, want de Amerikaanse CIA gebruikt dit echt bij verhoren om de waarheid te ontrafelen. 

1. Het oogcontact
Degene die liegt zal er alles voor doen om jou niet in de ogen te hoeven kijken, voor het geval hij of zij dan breekt. Als die persoon zich hier bewust van is, kan hij of zij ook juist expres proberen om je gevaarlijk indringend in de ogen te kijken om geen vermoedens van liegen op te wekken.

2. Slikken
Van de zenuwen krijgt de leugenaar een droge mond, en probeert dus door te slikken of het bewegen met de tong zijn of haar droge mond te bevochtigen.

3. Details
Leugenaars bedenken vooraf in hun hoofd een verhaal wat ze willen vertellen. Ze vertellen dit tot in de detail nauwkeurig, terwijl iemand die niet liegt zich helemaal niet bewust is van al die specifieke details.

4. Bewegen
Iemand die liegt heeft onbewust vaak rare trekjes. Op zijn lip bijten, aan z’n neus kriebelen, aan z’n oorlel zitten, met zijn handen spelen. Let hierop als je het idee hebt dat iemand tegen je liegt.

5. Ogen en mond bedekken
Iemand die liegt, wil iets doen om de leugen te “bedekken”. Hij of zij zal dan regelmatig met de handen voor de mond zitten of juist in de ogen wrijven.

Bron: Parade, Beeld: iStock

Laatste nieuws