6 Dingen die je nooit hebt geweten over je… billen!

Vooral nummer 5 zag je niet aankomen.

Je kunt er (soms letterlijk) niet omheen: billen! Op deze zondag trakteren we je op zes bilfeitjes die je hoogstwaarschijnlijk nog niet wist.

1. Sterkte spiergroep. Wist je dat je bilspieren je hele lichaamsgewicht dragen? Dat maakt ze de sterkste van je hele lichaam.

2. Groter dan mannen. Is het je wel eens opgevallen dat veel mannen bijna geen billen hebben? Vrouwenbillen zijn groter dan mannenbillen, omdat het oestrogeen in je lichaam vertelt dat het vet naar de billen moet. Bij mannen wordt vet naar een andere plek gestuurd, bijvoorbeeld de onderbuik.

3. Huidkanker. Angela J Lamb, professor dermatologie aan de Icahn School of Medicine in Mount Sinai, vertelt dat je op de gekste plekken huidkanker kunt krijgen. Dus ook op je billen.

4. Pygophilia. Dit woord betekent dat je opgewonden raakt van iemands billen. Leuk feitje om eens over te hebben met je lover, vrienden en collega’s.

5. The bigger, the better. Hoe groter je billen zijn, hoe slimmer je bent. Volgens een studie van de Universiteit van Oxford zijn vrouwen met grotere billen intelligenter. De reden? Vrouwen met grote billen hebben een grotere dosis omega 3-vetten in het lichaam, wat de ontwikkeling van de hersenen stimuleert.

6. En ook nog gezond. Hoe groter je billen zijn, hoe minder kans je hebt op hart- en vaatziekten. Althans, dat is wat dezelfde studie van de Universiteit van Oxford aantoont. Vrouwen met grote billen zouden ook minder kans op diabetes hebben.

Beeld: iStock

Laatste nieuws