Met deze tips blijf je deze zomer fit

Zo doe je dat.

Als het tropisch warm is buiten, zijn we sneller geneigd om de sportschool over te slaan en letten we net wat minder op onze voeding. En dat is helemaal niet erg, want het is belangrijk om te genieten. Wil jij echter toch graag een beetje je training en voeding in de gaten houden, zodat je fit blijft? Wij geven je tips. 

Ga alsnog trainen
Er zijn altijd genoeg redenen om niet te gaan trainen. Maar zo zijn er ook genoeg om dat juist wel te doen. Je zit lekkerder in je vel als je gaat trainen en krijgt er meer energie van.

Zorg er ook voor dat je de juiste vitamines, mineralen en proteïne binnenkrijgt. Precies dat wat je lichaam nodig heeft voor en na een goede trainingssessie. Orangefit.nl kan je hierbij helpen. Lichaamsbeweging is essentieel om je goed te voelen. En door de energie die je ervan krijgt, kun je maximaal genieten van de lange zomerdagen. Door te gaan sporten, zet je je vetverbranding aan en worden je spieren gevormd. Daardoor zul je je een stuk zelfverzekerder voelen.

Ga dus juist in de zomer aan de slag met je training en wacht niet tot na de zomer. En als het lukt, ga dan in de ochtend trainen. Vaak zorgt dat ervoor dat je gedurende de rest van de dag gezonde keuzes blijft maken wat betreft voeding. Ben jij nog helemaal niet begonnen met trainen? Wacht dan niet tot na de zomer. Nu heb je juist meer tijd, en je voelt je relaxter, een perfecte periode om je trainingen in te plannen. 

Eet gezond en bewust
Hanteer de 80/20 regel om gezond en bewust te eten. Dit betekent dat je 80 procent gezond en bewust eet. Probeer bijvoorbeeld 5 dagen 100 procent bewust te eten, zodat je in het weekend wat minder op je eten hoeft te letten. Dit zorgt ervoor dat je je gezonde levensstijl gemakkelijker kunt volhouden als je er wat meer moeite mee hebt.

Je kunt ook elke dag een wat ongezonder moment hebben en daarmee gedurende de dag de 80/20 regel toepassen. Je neemt dan bijvoorbeeld of een wijntje, of een ijsje, maar je neemt het niet allebei op dezelfde dag. Vandaag wijn en morgen een ijsje, geniet er dan ook bewust van en voel je vooral niet schuldig. Eet verder voldoende groenten, de helft van je bord moet uit groenten bestaan. Zo weet je zeker dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, en tegelijkertijd niet te veel calorieën. 

Blijf gemotiveerd
Schrijf je motieven om fit en gezond de zomer door te komen op. Kijk er regelmatig naar en herinner jezelf waarom je dit doet. Je doet het namelijk voor jezelf! Zie het niet als een straf. Focus je op hoe goed je je voelt na het trainen en gezond eten. En bedenk waarom je dat wilt. Wil je bijvoorbeeld meer energie hebben om na je werk nog huishoudelijke taken uit te voeren? Dit kan ervoor zorgen dat je niet alles opspaart voor het in het weekend en je veel relaxter door het leven gaat. Of wil je een fitte moeder zijn om lekker te spelen met de kids in de tuin? Of misschien wil je productiever zijn om beter op je werk te presteren? Een fit en gezond leven heeft vele voordelen, het werkt altijd door op andere punten van je leven. Wacht daarom niet langer, stel je training niet uit, en zorg ervoor dat jij lekker fit de zomer door gaat. 

Beeld: Pexels 

Laatste nieuws