Meer me-time? Zo creëer je daarvoor de financiële ruimte!

Easy does it.

Een goede carrière, een groot sociaal leven, een sportieve levensstijl aanhouden en dan ook nog tijd maken voor je familie; het is allemaal soms maar moeilijk te combineren. Door alle drukte kunnen we onszelf nog weleens vergeten. Daarom is het zo belangrijk om regelmatig een me-time-moment in te lassen. Heb je geen tijd naast je 40-urige werkweek, sociale leven en andere verplichtingen om tijd voor jezelf vrij te maken? Met deze tips heb je dat wel!

Ander inkomen

Een salaris aan het einde van de maand is niet de enige manier om rond te komen. Tegenwoordig zijn er veel manieren die ervoor kunnen zorgen dat jij wat extra geld op je bankrekening krijgt bijgeschreven of in ieder geval vermogen opbouwt. Hier zijn vele mogelijkheden voor, een populaire is het investeren in aandelen, crypto of NFT’s. Crypto hebben wij de laatste jaren bij velen als groot succes bij velen gezien, denk hierbij niet alleen aan de Bitcoin maar kijk ook eens naar de cardano koers of bijvoorbeeld de ethereum koers. 

Beide zijn upcoming digitale munten waarbij het kan lonen om op een gunstig moment in te stappen. Waarom wij hier crypto benoemen, en niet de meer klassieke investeringen zoals aandelen? Dit komt doordat de resultaten van crypto op korte termijn veel groter zijn. Hiermee kun jij dus sneller een leuk zakcentje verdienen, en bijvoorbeeld per week een dag minder gaan werken. En zie daar; een hele dag me-time voor jou alleen!

Abonnementen opzeggen

Naast het feit dat je je kan focussen op investeringen die op korte termijn gaan lonen, kun je ook vandaag nog een andere actie ondernemen die je mórgen al meer vrijheid op gaat leveren. Namelijk je niet richten op de kant waar je meer inkomen mee gaat genereren, maar juist op de kant waardoor je je geld behoudt. Ook bij de grootste gierigaard is er vaak nog wel iets waarop bezuinigd kan worden. 

Van het opzeggen van abonnementen (bespaartip nummer 1) tot het meenemen van de eigen lunch naar kantoor. Ook de switch van offline naar online boodschappen doen kan veel geld opleveren. Niet alleen omdat je dan alle aanbiedingen beter kunt verzamelen en de schappen nooit meer leeg zijn, maar ook omdat je dan minder gevoelig bent voor impulsaankopen.

Kortom, me-time is de basis waar vanuit jij je drukbezette leven aankunt. Het is geen luxe maar een must. Je moet dit echter wel voor jezelf creëren, hier is dus actie voor nodig. Kijk eens kritisch naar je uitgaven, en/of probeer andere inkomstenbronnen te vinden. Zeker wanneer je dit aan beide kanten laat werken, zul je zien dat jij al snel één of twee dagen minder hoeft te werken!

Beeld: Pexels

Laatste nieuws