Dankzij deze 5 tips heb je geen last meer van schuurplekken tussen je benen

Handig!

Lees ook

Het is heerlijk zomers weer buiten en de jurkjes en rokjes zijn weer uit de kast gekomen. Daar komt soms helaas ook bij dat je dijen tegen elkaar kunnen gaan schuren. Is het buiten broeierig, en moet je grote stukken lopen? Dan kan dit voor irritatie of zelfs pijnlijke schuurplekken zorgen. Máár, gelukkig is hier jouw redder in nood met vijf tips zodat je hier nooit meer last van hebt.

1. Poederen
Strooi een beetje talkpoeder aan de binnenkant van je dijen waar normaal de schuurplekken komen. Door dit toe te voegen vegen de benen zacht langs elkaar zonder te schuren en zonder pijnlijke plekken.

2. Vette crème
Heb je geen talkpoeder in huis? Dan kan Sudocrem of een andere vette (billen)crème ook uitkomst bieden. Dit beschermt de huid tegen roodheid en pijnlijke plekken door het schuren. Ook handig voor onderweg in je tas.

3. Corrigerend ondergoed
Een corrigerende slip met pijpjes is de hemel op aarde als je een jurkje aan hebt. Het valt niet op onder je kleding, maar voelt als een tweede huid over je benen waardoor je geen zere plekken krijgt. Ook handig als je jurkje omhoog waait.

4. Een afgeknipte panty
Heb je geen corrigerende onderbroek met pijpjes in huis? Dan kun je ook gewoon een (oude) panty afknippen voor het zelfde resultaat.

5. Koud water
Als je je benen afspoelt met koud water, wordt de doorbloeding gestimuleerd en zweet je minder. Hierdoor plakken je benen minder aan elkaar en heb je ook minder kans op schuurplekken.

Bron: Libelle | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook