Moet je voor of na het ontbijt je tanden poetsen?

Het mysterie is voor eens en voor altijd ontrafeld.

Ontbijten en dan je tanden poetsen. Dat lijkt logisch en dat doen dan ook het merendeel van de mensen. Dan gaan we nu even je ochtendroutine in de war schoppen, want je doet het helemaal fout.

Zo hoort het

Juist ja, je hoort je tanden dus vóór het ontbijt te poetsen. We weten het; het klinkt zo onlogisch. Want na het eten poetsen, zorgt ervoor dat je alle bacteriën van jouw net opgepeuzelde yoghurtje met cruesli verwijdert. Maar het probleem is, dat je er ook veel schade mee aanricht.

Glazuur beschadigen

Poets je je tanden na het eten of drinken van dingen die suiker of zuur bevatten (fruit, sap en alle andere dingen die je ’s ochtends eet), dan beschadig je je tanden. Je tanden hebben namelijk tijd nodig om het glazuur te herstellen. Maar als jij er dan met een harde borstel overheen wrijft, is dit niet mogelijk en beschadigt je glazuur alleen maar meer. Advies van de tandasts: “Poets je tanden voordat je eet en gebruik na je ontbijt mondwater om toch fris te zijn.”

Oplossing #2

Komt het er bij jou echt niet in en blijf je eigenwijs je tanden na het ontbijt poetsen? Zorg er dan voor dat je minimaal 30 minuten wacht na het eten.

Bron: Grazia.nl | Beeld: iStock

Laatste nieuws