Lifehack: zo krijg je je witte schoenen weer blinkend schoon

Ge-wel-dig!

Een paar goede witte schoenen zijn een onmisbaar onderdeel van je kledingkast. Het enige nadeel? Het lijkt onmogelijk om ze schoon en écht wit te houden. Door deze stappen te volgen krijg jij al je witte sneakers weer helemaal spik en span. Maar pas op: eigen risico!

Canvas

Stap 1: Verzamel je benodigdheden Ga opzoek naar zuiveringszout en witte azijn om je witte schoenen mee schoon te maken.

Stap 2: Meng al je benodigdheden Meng een eetlepel zuiveringszout met twee eetlepels witte azijn en een kopje warm water.

Stap 3: Begin met schrobben Dompel een doekje of een schone tandenborstel in de pasta en begin het vuil op je schoenen weg te schrobben. Het zuiveringszout mengsel zal vrij snel drogen. Borstel vervolgens de overgebleven pasta af en laat je schoenen drogen.

Suède

Stap 1: Verzamel je benodigdheden Je hebt een zachte katoenen doek, een suède steen/gum, witte azijn en een suède borstel nodig.

Stap 2: Verwijder vlekken Maak je schoenen schoon met de zachte doek om eventueel vocht te verwijderen. Wrijf vervolgens voorzichtig over de vlekken met de suede steen/gum.

Stap 3: Droog af met papieren doekjes. Leg een papieren doek op eventuele natte vlekken en druk het aan. Zorg ervoor dat je niet over het vuil en de vlekken wrijft, want die kunnen zich over de schoen verspreiden.

Stap 4: Verwijder de resterende vlekken Dompel de zachte doek onder in witte azijn en wrijf de resterende vlekken voorzichtig weg. Als je dat gedaan hebt, laat je je schoenen drogen en wrijf je de buitenkant van de schoen in met een suède borstel. Dit zal ervoor zorgen dat de fluweelachtige textuur terugkomt.

Leer

Stap 1: Verzamel je benodigdheden Je zult papieren doekjes, zachte zeep en een katoenen lap (een oud t-shirt werkt geweldig) nodig hebben.

Stap 2: Pak het oppervlakkige vuil aan Maak een papieren handdoekje nat, knijp het overtollige water eruit en veeg het vuil op de buitenkant van je schoenen er zachtjes van af. Dit helpt bij het verwijderen van grotere plekken vuil. Nadat je klaar bent met deze stap, laat je je schoenen 10 minuten drogen.

Stap 3: Schrob met zeep Maak je doek (shirt) nat en schuim het op met wat zeep. Schrob de schoen totdat het weer perfect wit is. Veeg het overtollige zeep af met een schone doek. Laat daarna je schoenen weer 10 minuten drogen.Afhankelijk van hoe vies je schoenen waren, moet je dit proces misschien een paar keer herhalen.

Bron: InStyle | Beeld: iStock

Laatste nieuws