Onthuld: deze 6 voedingsmiddelen kunnen helpen tegen rugpijn

Wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Rugpijn, het kan je leven flink beïnvloeden. Het liefst ben je er zo snel mogelijk vanaf. Willen massages, rust nemen en pijnstillers niet meer helpen? Kijk dan eens naar je voeding.

SOS!

Zit jij de hele dag achter je bureau en begint er een zeurende pijn in je rug en/of nek op te komen? Dan is er voor jou misschien goed nieuws, want volgens voedingsdeskundigen Shona Wilkinson, Dr. Marilyn Glenville en Cassandra Barns zijn er bepaalde voedingsmiddelen die kunnen helpen tegen deze pijn. Maar hoe is dit mogelijk? De volgende voedingsmiddelen zijn namelijk ontstekingsremmend en pakken de ontsteking aan die de zeurende (spier)pijn kan veroorzaken.

Chia zaad
Chia zaad bevat veel omega 3, dat ontstekingen remt. En ja, ook spierpijn kan aan ontstekingspijn worden gelinkt.

Bessen
De meeste bessen bevatten anthocyanen, die op hun beurt ook weer ontstekingsremmend zijn.

Ananas
Ananas bevat een speciale stof dat de het stukje fruit bijna superkrachten geeft. Het heet bromelaïne en is een enzym dat ontzettend veel voordelen heeft. Eén daarvan is dat het ontstekingsremmend is.

Bietjes
Ze zijn niet alleen leuk van kleur, maar bevatten ook nog eens betalaïnen die, je zag het al aankomen, ontstekingsremmend zijn.

Rode kool
Rode kool heeft haar rode kleur aan dezelfde stof te danken als bessen, en werkt daarom op dezelfde manier.

Groene bladgroenten
In groene bladgroenten zoals boerenkool, zitten carotenoïden, magnesium en flavonoïden. Deze stoffen bestrijden de ontsteking en magnesium gaat de spierpijn tegen. De carotenoïden zitten trouwens ook in oranje groenten zoals wortel en zoete aardappel.

Bron: Daily Mail, Beeld: iStock

Laatste nieuws