Dit is waarom naakt slapen goed voor je is

Good to know.

We hunkeren allemaal naar een goede nachtrust. En hoewel er veel suggesties zijn over hoe dat precies moet, blijkt er misschien een eenvoudige oplossing voor te zijn: naakt slapen.

Voordelen

“Er zijn veel voordelen van naakt slapen”, zegt Chris Brantner, een gecertificeerde wetenschappelijke slaapcoach. “Naakt slapen helpt je lichaamstemperatuur te reguleren, leidt tot meer (relatie) geluk en kan resulteren in gezondere geslachtsdelen.”

6 Redenen

Waarom naakt slapen absoluut het proberen waard is? Wij geven je 6 redenen.

1. Je valt dieper in slaap
Een studie gepubliceerd in Science Advances toont aan dat een stijging van je temperatuur in de nacht tot een slechtere slaap leidt. Een daling van je lichaamstemperatuur, door naakt te slapen, kan dus helpen bij een betere nachtrust.

2. Je verlaagt het risico op gezondheidsproblemen
Dit heeft ook te maken dat je een betere nachtrust zou krijgen als je naakt slaapt. Een studie gepubliceerd in Annals of Epidemiology, toont aan dat mensen die minder dan zes uur per nacht slapen een hoge risico hebben op gezondheidsproblemen.

3. Het kan je sexleven verbeteren
“Naakt slapen kan leiden tot een groter gevoel van verbintenis, door meer huid-op-huid contact”, zegt Brantner. Huid-op-huid contact zorgt ervoor dat het hormoon oxytocine vrijkomt, wat het gevoel van vertrouwen verhoogt en kan leiden tot opwinding (en dus ook meer sex).

4. Het kan je bloeddruk verlagen
Dacht je dat het knuffelen met je partner je kalmeert? Dat kan kloppen. Een studie gepubliceerd in Biological Psychology suggereert dat het niveau van oxytocine wordt verhoogd door fysiek contact, wat voor een lagere hartslag en bloeddruk zorgt.

5. Het zou beter voor je huid zijn
“De huid is het grootste orgaan van je lichaam en heeft zuurstof nodig”, zegt Octavia Cannon, voorzitter van het American College of Osteopathic Obstetricians and Gynecologists. “Er is geen makkelijkere manier om de maximale hoeveelheid zuurstof aan je lichaam te geven.” Daarnaast zorgt naakt slapen ook dat er meer zuurstof bij je genitaliën komt. Enne, dit kan helpen om gistinfecties te voorkomen volgens Brantner. Een win-win, toch?

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws