Dit zijn, naast water, de vijf beste dorstlessers

Zo blijf je tijdens warme dagen optimaal gehydrateerd.

Lees ook

We weten allemaal dat het tijdens warme dagen enorm belangrijk is om voldoende te drinken. Water is een goede dorstlesser, maar het gebrek aan smaak kan soms gaan vervelen. Gelukkig is dat niet het enige voedingsmiddel dat ons helpt gehydrateerd te blijven. We zetten vijf dorstlessers voor je op een rij.

1. Watermeloen

Watermeloenen bestaat voor maar liefst 95% uit water. Bij het eten van zo’n enorme joekel krijg je dus veel vocht binnen. Bovendien is watermeloen ook nog eens een heerlijke snack. Lekker in stukken snijden en in je lunchtrommel of picknickmand meenemen dus.

2. Komkommer

Ook komkommer is een heerlijke dorstlesser. De frisse groente bestaat ook voor het grootste gedeelte uit water, namelijk voor 90%. Heerlijk als tussendoortje of snack. Ook is het een goede optie als je wat extra smaak aan je water wilt geven. Een paar plakjes komkommer in je waterflesje et voilà!

3. Waterijsjes

Niets heerlijker dan op een warme dag een lekker waterijsje eten. Ze zijn niet alleen erg smakelijk, maar zorgen ook voor de nodige verfrissing en hydratatie. Je kunt ze ook nog eens heel gemakkelijk thuis maken met je favoriete limonade. Bovendien zijn waterijsjes een stuk gezonder dan roomijs, dus kun je er ook nog enigszins verantwoord van genieten.

4. Ananas

Ananas is ook een heerlijke dorstlesser en bestaat net als komkommer voor maar liefst 90% uit water. Deze heerlijke fruitsoort is ook nog eens lekker zoet, wat erg prettig kan zijn als het warm is. Je kunt losse stukjes ananas eten, maar ze zijn ook heerlijk door een fruitsalade. Kies bijvoorbeeld voor een salade met ananas, blauwe bessen en peer. Elk van die fruitsoorten bestaat voor een groot deel uit water, dus hydratatie gegarandeerd!

5. Tomaat

Tot slot zijn tomaten een goede optie. Ze bestaan voor maar liefst 94% uit water én zijn geschikt voor diverse gerechten. Meng ze bijvoorbeeld door een pasta of salade voor net dat extra frisse tintje. Verantwoord, lekker en dorstlessend!

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook