10 Briljante beauty hacks die je moet kennen

Ken jij deze handige hacks al?

TikTok is al lang niet meer alleen het domein van dansende en playbackende tieners, ook de beauty scene heeft zijn weg gevonden naar het videoplatform. Deze tien brilliant beauty hacks willen we je niet onthouden.

1. ‘Facelift’ met concealer

Gebruik jij concealer alleen om je wallen weg te werken? Think again, want je kunt je hele gezicht een ‘facelift’ geven met dit product als je ‘m maar op de juiste plekken aanbrengt. TikTokker @Meghaess laat zien hoe het moet. Wat een verschil!

@meghaessFacelift anyone? ##facelift ##concealerhack ##makeuphack ##makeuptricks ##makeuproutine ##itsaremix ##gotthisforyou ##makeuptutorial ##skincareroutine ##foryou

♬ BDASH Breathe – BDash

2. Foundation hack

Hoewel je huid in eerste instantie flawless lijkt dankzij je foundation, kan het bedekkende laagje er in de loop van de dag ‘brokkelig’ uit beginnen te zien. TikTokker @haliiiima deelt een easy fix: doe een beetje setting spray of priming spray op een make-upsponsje en dep hiermee over de foundation. Problem solved!

@haliiiimaaaStop foundation looking dry and flakey with this hack! Setting spray is from Primark and sponge is real techniques🤍 #makeup #makeuphack #foryou #fyp

♬ Highest In The Room – sarina

3. Too much blush

Een beetje kleur op de wangen staat leuk, maar je wilt er niet uitzien alsof je net hebt moeten rennen om de trein te halen. Hoe krijg je dat subtiele blosje op de wangen? Shannon Marie’s gouden tip om je blush licht en natuurlijk te houden is om de juiste kwast te gebruiken. Kies voor een ‘lichtere’ en zachtere make-upkwast, dus een waarbij de haren niet te dicht op elkaar zitten. In haar video zie je duidelijk het verschil.

@makeupbyshannonmarie🥰 #makeupbeginner #makeup101 #makeuphacks #makeuptips #blushtutorial #blush

♬ …And To Those I Love, Thanks For Sticking Around – $uicideboy$

4. Huidverzorging

We gebruiken een hele rits skincare products om onze huid te laten stralen, maar wist je dat de manier waarop je huidverzorging aanbrengt minstens zo belangrijk is? Volgens TikTokker @sosonaskincare moet je áltijd omhoog en naar buiten smeren, zodat je de huid niet te veel uitrekt.

@sosonaskincareHow to apply products.#skincaretipsforyou #beautyhack#learnontiktokpartner#ItStartsOnTikTok#skincare#sonaskin#TikTokWithAlexa

♬ original sound – The Late Late Show

5. De perfecte cat-eye

Zelfs de meest getrainde handen kunnen nogal shaky worden bij het zetten van een cat-eye. Als we TikTokker @cassiie_1 mogen geloven, kunnen we voor de perfecte cat-eye flick eerst stipjes tekenen met onze eyeliner. De juiste lijn trekken is daarna a piece of cake.

@cassiie_1Winged liner tutorial ✨💕#cassiie#makeuptransition#makeuptransfomation#makeuphacks#wingedliner#linertutorial#makeuplook#linerhacks

♬ Originalton – 𝑙𝑖𝑙𝑙𝑦 🤍

6. Lipliner aanbrengen

Nu we het toch hebben over lijnen trekken: ook lipliner op de juiste manier aanbrengen kan je look naar een hoger niveau tillen. Het populaire account @style deelt drie tips om je lippen meer vorm te geven.

@styleWhich way do you prefer?! 🤩 @meg.nickerson #foryou #fyp #foryourpage

♬ original sound – Meg Nickerson

7. Meer volume in je haar

Snel meer volume in je haar creëeren doe je met de smalle uiteinde van een toupeerkam (no worries als je die niet hebt liggen, een pen of een eetstokje gebruiken kan ook). Alessa Miki laat zien hoe je een volumineuze hairdo kunt bereiken door een zigzag-scheiding in het midden van je kruin te maken.

@alessa.mikiQuick way to add volume to your hair #hairtips #beautytips #BackyardVibes #hairtutorial #tipsbyalessa

♬ The Box Funk Remix – L.Dre

8. Neus contouren

Beauty queen Ehlie Luna ziet dat veel mensen een belangrijke stap overslaan bij het contouren van de neus. Haar tip is om ook de boog tussen de wenkbrauw en de neus aan te pakken. Zo laat je op een natuurlijke manier je prachtige features uitkomen.

@ehlielunaThe 1 nose contour tip you might be missing out on. #contouring #learnontiktok #tiktokpartner

♬ original sound – EhlieLuna

9. Acne verhelpen

Als je last hebt van onzuiverheden op je huid kun je al snel geneigd zijn om alle hulpmiddelen uit de kast te trekken. TikTokker Ben Neiley weet uit ervaring dat een groot scala aan anti-acne-producten gebruiken juist níét de uitweg is. De heftige middeltjes doen soms meer kwaad dan goed en kunnen de huid beschadigen. Hydrateren en je huid voeden blijft belangrijk, ook als je van nature een vetter huidtype hebt.

@benneiley#greenscreen do your skin a favor and don’t make the same mistakes I did #skincare #acne #learnontiktok #tiktokpartner

♬ original sound – Ben Neiley

10. Highlighter

Highlighter kan een wereld van verschil maken, als je maar weet hoe je ‘m goed aanbrengt. In deze mini-tutorial laat Sian Bligh zien hoe je bepaalde delen van je gezicht eruit kunt laten springen. De belangrijkste take away is om voornamelijk highlighter aan te brengen op de plek waar je wang overgaat in je gezicht en vanuit daar omhoog te vegen, langs het kaakbeen. Watch and learn!

@sianblighmuaDuet me your results! Product placement is so important. I love a triple baked highlight ✨ #muatips #makeuptips #highlightertutorial @tiktok_uk

♬ original sound – Sian Bligh

Was jij nog niet overtuigd van TikTok? Nu waarschijnlijk wel! Maak vooral een account aan, want er zijn nog duizenden andere beauty hacks te vinden waar je ook écht wat aan hebt. Maar pas op, want als je eenmaal aan de app begint… Kom je er niet meer snel vanaf!

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock | Video: TikTok

Laatste nieuws