Om deze reden smaakt cola van McDonald’s anders dan normaal

Aha!

Viel het jou weleens op dat Coco-Cola uit de McDonald’s-tap net iets anders smaakt dan uit een blikje of flesje? En vind je ‘m eigenlijk ook lekkerder smaken? Je bent niet de enige. Er is zelfs een verklaring voor. 

Verklaring

De fastfoodketen onthult het geheim in een verklaring. “Er zijn veel redenen waarom Coca-Cola zo goed smaakt bij McDonald’s. We volgen de richtlijnen van Coca-Cola om ervoor te zorgen dat de frisdrank hetzelfde smaakt als dat je het uit een flesje zou drinken.” Het gaat dus om precies hetzelfde drankje, maar hoe komt het dan dat-ie toch anders maakt?

Koelsysteem

“Het water en de siroop zijn vooraf afgekoeld voordat het onze drankautomaten bereikt. Ook houdt ons koelsysteem de drank zo koud, dat je altijd een verfrissend drankje krijgt.”

Maar daar blijft het niet bij. Het antwoord ligt namelijk ook in het rietje waar jij jouw cola door drinkt. De fastfoodketen gebruikt een ‘speciaal’ rietje, waardoor jouw smaakervaring nog beter wordt. “Het is een tikkeltje groter dan een normaal rietje, zodat de cola al jouw smaakpapillen bereikt”. Al heeft McDonald’s sinds kort natuurlijk papieren rietjes, die de smaakervaring ook weer veranderen. Aha!

Bron: Grazia | Beeld: iStock

 

Laatste nieuws