Deze 4 mythes over je huid moet je vanaf nu niet meer geloven

Geloofde jij ook in één van deze vier uitspraken?

Er wordt heel vaak gezegd wat er wel en wat er niet goed is voor je huid. Maar vaak zijn dit ook dingen die helemaal niet kloppen. Wij vertellen je alvast vier mythes die je in ieder geval niet meer moet geloven.

Een vettige huid heeft geen moisturizer nodig

Eerlijk, wie houdt er nou niet van een goede moisturizer? Het doel van een moisturizer is het extra hydrateren van de huid. Het is een heerlijke, vochtinbrengende crème, die ervoor zorgt dat je huid minder snel vocht kwijtraakt. Vaak wordt er dan ook meteen gedacht dat dit alleen maar bedoeld is voor een droge huid, en dat een vette huid dit het beste kan overslaan. Maar laat ons je uit je droom helpen, want dat is helemaal niet waar! Het wordt juist aangeraden om één keer per dag een moisturizer aan te brengen, vettige huid of niet. Dehydratie zorgt er namelijk voor dat je huid ter compensatie meer talg gaat aanmaken, waardoor je huid wellicht nóg vettiger wordt.

Dermatologisch getest betekent dat het wordt aangeraden door de dermatoloog

De meeste denken dat dermatologisch getest betekent dat de dermatoloog het product ook daadwerkelijk aanraadt, maar dat is niet zo. Dermatologisch getest betekent namelijk dat het product is getest, onder leiding van een dermatoloog. Vaak doet de uitkomst van deze test er niet eens toe en zegt deze uitkomst dus ook niks over de mening van de dermatoloog. Kijk dus goed uit en laat je niet misleiden door deze woorden. Het is beter om met een huidspecialist in gesprek te gaan als je twijfelt over welke producten goed zijn voor je huid.

Met je benen over elkaar zitten veroorzaakt spataderen

We weten allemaal dat vrouwen sneller last hebben van spataderen dan mannen. Dit komt doordat de klepjes in de aderen niet meer goed sluiten, waardoor de druk in die ader groter wordt. Dit resulteert dan in wijdere aderen, waardoor spataderen ontstaan. Niks mis mee, (bijna) elke vrouw krijgt er nu of later wel mee te maken. Vaak zijn spataderen namelijk erfelijk. Zit dit niet in je familie? Dan kan lang zitten ook een grote oorzaak zijn voor spataderen. Dus ja, de kans op spataderen is groter als je zit, maar dat heeft niks met je benen over elkaar zitten te maken. Weet je dat je lang moet zitten? Zorg er dan voor dat je tussendoor even een stukje gaat wandelen.

Vitamine E zorgt ervoor dat littekens en striae als sneeuw voor de zon verdwijnen

Natuurlijk snappen we dat als je last hebt van littekens en/of striae, je er alles aan wil doen om dit te laten verdwijnen. Vitamine E wordt hier vaak als oplossing voor gezien. Echter, blijkt er jammer genoeg uit een studie dat vitamine E niet helpt bij het laten verdwijnen van littekens. Er bestaat juist een kans dat je door de vitamine E rode huiduitslag krijgt, en dat wil je natuurlijk niet! Crèmes als hyaluronzuur en retinol kunnen daarentegen wel een positief effect hebben op littekens en striae. Toch zal je je huid gewoon de tijd moeten geven om te herstellen. Be patient!

Bron: Vriendin | Beeld: Pexels

 

Laatste nieuws