Aha: op deze manier kun je je droogshampoo het beste gebruiken

Blijkbaar vergeten de meeste mensen een heel belangrijke stap.

Lees ook

Vrouwen met lang haar zullen het vast herkennen: je lokken wassen is een hele happening. Shampoo, conditioner, haarmasker, haarolie, wel of niet aan de lucht laten drogen. Geen wonder dat we zo’n wasdag soms liever overslaan. Droogshampoo kan dan de oplossing bieden, míts je het op de juiste manier gebruikt. 

Handigheidje

Voor het slapen gaan denken ‘dat het nog wel kan’, om in de ochtend te zien dat het niet kon: je hebt vet haar. Niets frustrerender dan dat. Gelukkig bestaat er droogshampoo. Al is het wel belangrijk dat je het op de juiste manier gebruikt om je haar weer op te frissen. Op TikTok deelt celebrity haarstylist Tom Smith hoe je droogshampoo op de juiste manier gebruikt.

Twee stappen

In zijn video legt de haarstylist uit dat je in principe elke droogshampoo kunt gebruiken. Het effect zit ‘m erin dat je het goed gebruikt. “Begin met het sprayen van grote hoeveelheden droogshampoo in het haar, en dan bedoel ik echt veel. Laat het daarna een minuut intrekken en borstel het daarna rustig door je haar.” Grote kans dat je dit al die tijd al deed, maar stap twee does the trick!

@tomsmithhdDry Shampoo Hack! This will change your life!♬ original sound – Tom Smith

“De volgende stap is het belangrijkst. Pak je föhn en zet ‘m op de koude lucht-stand en blaas zo de droogshampoo uit je haar.” Veel mensen föhnen hun haar niet nadat ze droogshampoo gebruikten, maar Smith legt uit waarom het zo cruciaal is voor frisse lokken. “De deeltjes in de droogshampoo absorberen de natuurlijke olie in je haar. Door het te föhnen blaas je die deeltjes uit je haar en zo houd je enkel fris en schoon haar over.”

Bron: TikTok Tom Smith HD | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook