Expert vertelt: zo houd jij je haar mooi en gezond op vakantie

Geen beschadigd haar voor jou!

Lees ook

Zon, zee, strand en mooi haar – alles waar een vrouw van droomt op vakantie. Maar ons haar heeft het zwaar te verduren in warm weer. Jamien Lim, Senior Hair Research Scientist bij Dyson Haircare, geeft daarom tips om je haar zo gezond mogelijk te houden.

Beschadigd

De zomer in Nederland is dan wel (bijna) voorbij, velen hebben nog een vakantie op de planning staan. Heerlijk, maar minder goed voor je haar.

First things first, waarom voelt je haar na de zomer of een vakantie zo beschadigd? 

Jamien legt uit dat het komt door verschillende factoren. We genieten graag zo veel mogelijk van de zon op vakantie en als het lekker weer is in Nederland. Overmatige blootstelling aan de zon kan leiden tot haarbeschadiging. Fel zonlicht kan de natuurlijke melaninepigmenten en keratine verminderen waardoor je haarkleur minder levendig en broos oogt. Daarnaast versterkt de hitte van de zomer de schade die aan het haar is toegebracht door het gebruik van stylingapparaten.

Neem je graag een duik in het zwembad of in de zee? Er is een reden waarom je haar droog en pluizig aanvoelt nadat je in het zwembad hebt gezwommen; het chloor in het water kan de zijdeachtige buitenlaag van je haar beschadigen. Een dag op het strand kan net zo schadelijk zijn. Het water laat je haar achter in een laag zout. Dit verhoogt de wrijving van het haar en veroorzaakt schade, die kan leiden tot haar breuk.

Verzorg je coupe

Wil jij goed voor ja haar zorgen tijdens en na hete dagen? You better! Noteer onderstaande tips om je haar mooi en gezond te houden in de zomer of op vakantie:

1. Geniet van de zon, maar doe het met mate
Iedereen houdt van de zon, maar niemand houdt van pluis, haarbreuk en verkleuring. Dat is wat er gebeurt als de haarschubben beschadigd raken door de zon. Vergeet daarom niet om ook tijd door te brengen in de schaduw. Of draag een leuke pet of bucket hat als bescherming.

2. Gebruik producten om pluis te bestrijden
Vochtige zomerlucht is de vijand gestyled en sleeky haar. De extra vocht uit de lucht verbreekt namelijk de verbindingen in je haar. Waardoor al je harde stylingwerk ongedaan wordt gemaakt. Om dit te voorkomen kun je het beste een lichte haarolie gebruiken om je haarschubben glad te strijken.

3. Breng een zonnebrandcrème aan
Het klinkt misschien gek, maar er bestaan tegenwoordige goede zonnebrandcrèmes speciaal voor het haar. Deze producten kunnen de schadelijke UV-stralen die je haar beschadigen tegenhouden. Waardoor je de intensiteit van je haarkleur behoudt.

4. Style zonder beschadiging
Op vakantie en in de zomer willen we allemaal met mooi gestyled haar de deur uit om te genieten van een zonnige dag. Veel stylingapparaten gebruiken te veel hitte voor het stylen van je haar, waardoor je haar beschadigd raakt. Dit kan gelukkig ook anders. Jaren van onderzoek in Dyson’s Hair Science Laboratoria hebben bevestigd dat de twee belangrijkste factoren voor styling temperatuur en controle zijn. Hoe meer je het ene verhoogt, hoe minder je nodig hebt van de ander. Dyson maakt gebruik van Air Multiplier technologie waardoor een hoge snelheid luchtstraal, onder een hoek van precies 20 °, zorgt voor gecontroleerde drying en styling met de Dyson Airwrap Multistyler en de Dyson Supersonic föhn. Zo krijg je binnen no-time die mooie beachy waves en blow-out look, maar dan zonder haarbeschadiging.

5. Was je haar na het zwemmen
Zwembad chloor, zout water en zand zijn allemaal schadelijk voor je haar maar ze hoeven je zomer niet te verpesten. Vermijd chemische beschadiging en wrijving van je haar door het na het zwemmen zo snel mogelijk te wassen.

Bron: Dyson | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook