Let op: deze skincare-fout moet je nooit maken

Je huid zal je dankbaar zijn.

Lees ook

We hebben tegenwoordig een hoop skincare producten in onze badkamer staan, van serums tot toners en exfolianten. Hoe veelbelovend zo’n product echter ook is: als je het op de verkeerde manier gebruikt, doet het meer kwaad dan goed. Probeer déze fout altijd te vermijden bij je skincare routine. Je huid zal je dankbaar zijn!

Actieve ingrediënten

We zien het tegenwoordig steeds vaker: huidverzorgingsproducten met actieve ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan een exfoliant of een serum met retinol. Zo’n product kan enorm veel goeds doen voor je huid, mits je het op de juiste manier gebruikt. Zo zorgt een exfoliant ervoor dat het buitenste laagje met dode huidcellen van je huid verdwijnt, een manier om verstopte poriën te voorkomen. Retinol stimuleert de celvernieuwing in je huid, een manier om een verouderde huid met fijne lijntjes te voorkomen.

Bescherm je huid

Gebruik je een exfoliant of een ander product met retinol? Good for you, maar let hierbij wel op één belangrijk punt: zonbescherming. Door de actieve ingrediënten in de producten wordt je huid namelijk sneller blootgesteld aan UV-straling. Dat doet je huid uiteindelijk meer kwaad dan goed.

Het is dan ook belangrijk om een exfoliant of een ander product retinol altijd voor het slapen gaan te gebruiken. Zo kun je in de ochtend een SPF (met minimaal SPF30) op je huid aanbrengen, om je huid te beschermen. Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat je gigantisch snel verbrandt. En nee, dit soort taferelen vallen niet onder het mom ‘vandaag een tomaatje, morgen een chocolaatje’. Een verbande huid vergroot de kans op huidkanker en blijvende pigmentvlekken. Smeren, dus!

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook