Dit gebeurt er als je nooit je koffiezetapparaat schoonmaakt

Oeps...

Je begint je dag met een heerlijk kopje koffie, in de middag pak je er weer een en vooruit: daarna mag je er nog een. Zonder dat je het doorhebt, gebruik je jouw koffiezetapparaat best vaak. Maar zeg eens eerlijk, hoe vaak maak jij hem eigenlijk schoon? Want er gebeurt een hele hoop met jouw koffiezetapparaat als je hem niet schoonmaakt. Oh nee!

Kalkaanslag

Je koffiezetapparaat is de reden dat jij aan je dagelijkse hoeveelheid cafeïne komt. Des te belangrijker dat hij niet ineens kapot gaat. Volgens een expert moeten we het koffiezetapparaat zeker een keer per maand schoonmaken. Iedere keer dat we een kopje koffie zetten, ontstaat er namelijk vuil van de koffiebonen, het harde water en kalkaanslag. Wanneer je dit in je kopje koffie krijgt, kan dat gevaarlijk zijn. Daarom moet-ie regelmatig worden schoongemaakt om de aanslag te verwijderen en je koffie vers te houden.

Verstopt

Wanneer je het schoonmaken een maand overslaat, kan dit grote gevolgen hebben. Zo smaakt je verse bakkie ineens niet meer vers en kan je machine kapotgaan. Je apparaat raakt na een tijdje namelijk verstopt. Dit is een van de meest voorkomende oorzaken waarom koffiemachines kapotgaan.

Schimmels en bacteriën

Ook is een vies koffiezetapparaat het perfecte onderkomen voor schimmels en bacteriën. Dit komt doordat het er donker, vochtig en vaak warm is. En dit wil je zeker niet in je koffie hebben. Kortom, maandelijks schoonmaken kan zeker geen kwaad. Daar worden jij en je koffiezetapparaat blij van!

Bron: Kookfans | Beeld: iStock

Laatste nieuws