Actrice Chloë Grace Moretz openhartig over body dysmorphia

De 25-jarige actrice durfde tien jaar geleden een lange tijd niet meer naar buiten te gaan.

Lees ook

Actrice Chloë Grace Moretz werd in 2011 door paparazzi gefotografeerd toen ze een hotel binnenstapte met een pizzadoos. Je zou denken dat dat voor zo’n A-lister een normale gang van zaken is, maar niets bleek minder waar. Precies díé foto is de reden geweest dat de 25-jarige actrice tien jaar geleden een lange tijd niet meer naar buiten durfde. “Ik durfde dit nooit eerder te vertellen…”

2011

Nadat de foto in 2011 online verscheen, werd er al snel door mensen opgemerkt dat de benen van Moretz wel erg lang leken. Vanaf dat moment werd de actrice een mikpunt op het internet. De foto ging viraal en leidde tot een belachelijk groot aantal memes waarop haar benen – met behulp van Photoshop – nóg langer werden gemaakt. Moretz ging zelfs zo viral, dat ook de televisiereeks Family Guy spotte met de foto van de actrice.

Zelfbeeld

Hoewel de meeste grappen geen verkeerde intenties hadden, raakte het de toen 14-jarige wel heel erg. Het ging zelfs zo ver dat het zelfbeeld van de actrice er erg onder leed. “Ik herinner me dat ik in bed lag en dacht: mijn lichaam wordt gebruikt als grap”, vertelt ze. “Ik kon daar niets aan veranderen, Instagram stond vol met dat beeld. Nog erger was dat niemand dat zag zoals ik.” Lange tijd durfde de actrice de deur niet meer uit.

De 25-jarige laat weten dat als ze aan anderen vertelde dat ze het er moeilijk mee had, ze niet serieus werd genomen. “Mensen zeiden tegen me: ‘hou toch op, het is maar een grap!'”. Maar ‘die grap’ heeft zoveel impact gehad op de actrice dat ze naar eigen zeggen psychologische hulp heeft moeten inschakelen om het te verwerken. Inmiddels gaat het weer goed met Chloë.

Bron: Telegraaf | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook