Jessie Jazz Vuijk biecht op: ‘Ik ben een alcoholist’

"Ik vind dit heel heftig om te vertellen..."

Ze is succesvol, bloedmooi en heeft een fijne relatie. Maar Instagram is niet het echte leven en dat bewijst Jessie Jazz Vuijk maar weer. In haar podcast Jessie’s Diary doet ze namelijk een onverwachte onthulling: “Ik ben een alcoholist.”

Alcoholprobleem

In de podcast snijdt Jessie Jazz het onderwerp kwetsbaarheid aan. Voor haar dé gelegenheid om zichzelf ook kwetsbaar op te stellen en toe te geven dat ze al jaren kampt met een groot probleem. “Ik wil deze podcast openen als: Hallo, ik ben Jessie Jazz Vuijk en ik ben een alcoholist”, begint ze dan ook. Iets dat ze ‘superheftig’ vindt om te vertellen. “Ik lig dan wellicht niet onder een brug en ik heb een succesvol bestaan, ik ben heel gelukkig, ik ben spiritueel verbonden, ik doe heel veel mooie dingen, maar dat ik een alcoholprobleem heb, is niet te ontkennen”, legt ze uit.

Opgegroeid met alcoholisme

Jessie legt uit dat ze is opgegroeid met alcoholisme. “Mijn moeders band met alcohol is niet helemaal gezond. En die van mijn vader al helemaal niet”, vertelt ze eerlijk. “Om een voorbeeld te geven: ik weet nog dat als ik vroeger uitging in Vlaardingen en met mijn broer langs kroegen liep, mensen riepen: ‘Hé, je bent toch een Vuijkje? Wil je nog wat zuipen?’ Dus zo stond mijn familienaam bekend. Alcohol was gewoon heel erg aanwezig.”

Eenmaal verhuisd naar Amsterdam liep het pas echt uit de hand. “Het was veel feesten, borrelen, uitgaan. Overal kwam wel alcohol bij kijken. En zo heb ik dat jaren gedaan en het ook nooit gek gevonden.” Toen Kaj in haar leven kwam, begon ze na te denken over haar alcoholinname – al was dat niet zomaar te stoppen. “Ik lag iedere zaterdag verrot op de bank en was niet meer aanspreekbaar. Ik heb het toen ook wel met Kaj gehad over minderen, maar ik kon er gewoon niet mee ophouden.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jessie Jazz Vuijk (@jessiejazzvuijk)

Sociaal zijn

De influencer zag alcohol als een manier om ‘sociaal te zijn’. “Zodat ik overal naartoe kon gaan, niet moe hoefde te worden van mensen en niet al te zelfbewust hoefde te zijn. Ik voelde ontspanning door een wijntje. Ik gebruikte dit drankje om te kunnen mengen met de rest. Overdag groene juices en yoga en ’s avonds op de tafels dansen, dat was mijn levensmotto.” Jessie heeft meerdere keren geprobeerd om te stoppen met drinken, maar keer op keer zonder succes. Een avond waarop ze met Kaj en een vriendin uitging, veel te veel dronk en de volgende ochtend met een fikse kater wakker werd, was voor haar een turning point. “Toen heb ik besloten niet meer te drinken.”

Inmiddels heeft ze al drie weken geen alcohol genuttigd. “Als het eenmaal echt klikt in mijn systeem, ben ik ergens klaar mee en is het geen optie meer. Het gaat me tot nu toe heel goed af. Zoals ik me nu voel, dat is gewoon waar ik voor wil leven. Ik wil die persoon zijn die zo verbonden is met zichzelf dat ze gewoon helemaal zichzelf durft te zijn overal waar ze komt.”

Bron: Grazia | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws