Abigail Breslin openhartig over huiselijk geweld: ‘En toch gaf ik nog om hem’

*Trigger warning*

Actrice Abigail Breslin is uit de school geklapt over haar verleden met huiselijk geweld. In een post op Instagram deelt ze de schokkende details: “Ik werd regelmatig geslagen en opgesloten in kamers.”

Gewelddadige relatie

Oktober is Domestic Violence Awareness Month en Abigail voelde zich geroepen om haar persoonlijke verhaal daarover ook te delen. Op Instagram onthult ze dat ze bijna twee jaar lang in een gewelddadige relatie zat. “Het begon allemaal perfect, ik was zo verliefd. Helaas werd er misbruik gemaakt van mijn onschuld en naïviteit en werd het gewelddadig”, vertelt ze. “Ik werd regelmatig geslagen, opgesloten in kamers en gedwongen te doen alsof alles in orde en normaal was, terwijl ik te maken had met ernstige verwondingen…” Die verwondingen zagen andere niet, omdat ze ze met foundation en concealer weg wist te werken. “Dat deed ik omdat ik op één of andere rare manier nog steeds om deze persoon gaf.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Mentale mishandeling

Naast de fysieke mishandeling, werd ze ook mentaal mishandeld. “Ik werd vernederd en er was zwaar verbaal geweld”, vertelt ze. Het zorgde ervoor dat de actrice geen zelfliefde meer had. “Ik was het niet waard om geliefd te worden, vond ik. Ik voelde me lelijk en gehaat. Ik was er zeker van dat er iets mis met me was.” Abigail begon te geloven dat het haar eigen schuld was, waardoor ze zich eenzamer voelde dan ooit.

PTSD

Dankzij familie en vrienden wist ze uiteindelijk uit de relatie te stappen. “Ik ben ze niet alleen dankbaar dat ze me hebben geholpen, maar ook dat ze me geloofden.” Ze is nu verloofd met, naar eigen zeggen, de leukste man ooit. Maar hoewel ze gelukkig en gezond is, is zo ook nog herstellende van die heftige jaren. “Mijn PTSD is veel beter dan het eerst was, maar ik heb nog steeds af en toe nachtmerries en bepaalde dingen triggeren me nog steeds.”

Ze hoopt dat door haar verhaal te delen, anderen in dezelfde situatie zich minder alleen voelen. “Zit jij ook in een gewelddadige relatie, weet dan dat je er wél uit kunt stappen”, drukt ze haar volgers op het hart. “Ik weet dat het onmogelijk en eng lijkt, maar je hebt al zoveel overleefd dat je dit ook kunt.”

Maak je je zorgen over mishandeling of huiselijk geweld bij jezelf of iemand anders? Dan kun je bellen of chatten met Veilig Thuis. Het is gratis en kan ook anoniem.

Bron: Telegraaf, Instagram | Beeld: Instagram, BrunoPress

Laatste nieuws