Musthave: deze nieuwe PUMA hardloopschoen maakt rennen makkelijker én sneller

De snelste schoen die er is.

Of je nou al jarenlang een ervaren hardloper bent of pas net begint: een goede schoen is het halve werk. Daarom laten wij je graag kennismaken met de snelste schoen van PUMA: de Deviate Nitro 2. Wij vertellen je alles over deze nieuwe hardloopschoen én hebben hem voor je getest.

Snel, sneller, snelst

De nieuwste creatie van PUMA is de veelzijdige en snelle duurtrainingsschoen Deviate Nitro 2. De eerste werd bekroond, dus dat belooft veel goeds voor deze verbeterde versie. Wat ‘em zo bijzonder maakt? De hardloopschoen is perfect voor het rennen van lange afstanden of zelfs een marathon.

Het Nitro Elite Foam in de tussenzool, in combinatie met de gewone Nitro Foam zorgt voor een lichte schoen met fijne demping. De carbonplaat in de zool zorgt voor een goede veerkracht en het stevige mesh aan de bovenkant maakt de schoen comfortabel en ademend, maar biedt ook support. Op de buitenzool vind je Puma Grip rubber wat, zoals de naam al zegt, voor een goede grip zorgt.

Al met al een schoen die je als hardloper absoluut in je collectie wilt hebben, want hij maakt rennen niet alleen makkelijker, maar ook sneller. Benieuwd geworden? Hij is er voor vrouwen in het groen, roze en zwart en kost €160. Je shopt hem hier.

Tekst gaat verder onder de beelden.

 

Tried & tested

Happy in Shape’s Heather nam de proef op de som en testte de schoenen uit. “Een schoen die het rennen sneller én makkelijker maakt, daar had ik natuurlijk wel oren naar. Ik neem hardloopschoenen altijd een halve of zelfs hele maat groter dan mijn normale maat. Nu dus ook. Dat bleek een goede keuze, want ze zitten als gegoten. Mijn eerste reactie als ik ze uit de doos haal: ze voelen heerlijk licht aan. En ze zien er leuk uit. Ondanks dat het natuurlijk om de schoen zelf gaat, wil het oog ook wat. Die van mij in ieder geval wel. Maar nu de echte test: een rondje hardlopen.”

“Ik kies een mooi lang natuurpad om de Deviate Nitro 2 goed uit te kunnen proberen. De zool voelt comfortabel en het is fijn dat de bovenkant van mesh is. Hierdoor kan ik lekker vrij bewegen en krijg ik geen sweaty feet. Desondanks voelen ze toch stevig aan en krijgen mijn voeten genoeg ondersteuning. Ik heb ook weleens schoenen gehad die té soepel waren en dat is ook niet fijn.
Beloven dat je sneller gaat rennen van een schoen is natuurlijk een grote belofte. Maar verrek, ik heb inderdaad het gevoel dat ik sneller ren. Door de bouncy zool vlieg ik vooruit. Noem het toeval, ik ben er blij mee! Ook opvallend is dat ik het rennen langer volhoud dan normaal. Ik hoef doordat de schoen zo licht en comfortabel is minder moeite te doen om vooruit te komen. Al met al zeker een blijvertje dus, de knalroze Deviate Nitro 2. Wij gaan vaker samen rennen!”

Dit artikel is geschreven in samenwerking met PUMA.

Beeld: PUMA, iStock

Laatste nieuws