TikTok-hack gaat viral: zo kun je je wimpers krullen in je slaap

Maar of het zo verstandig is...

Lange, volle wimpers die mooi omhoog krullen willen we allemaal wel. Je kunt natuurlijk iedere ochtend in de weer gaan met een wimperkruller en drie soorten mascara, maar volgens TikTokkers is er een veel handigere manier om je eyelashes te krullen. Maar of het zo verstandig is…

Slaapmasker

Volgens TikTok is wimpers krullen met een wimperkruller in de ochtend vanaf nu verleden tijd. Beautyliefhebbers hebben namelijk een handige hack gevonden om je lashes te krullen in je slaap. Sommige TikTokkers krullen hun wimpers ’s nachts met alleen een oogmasker. Ze gaan slapen met het masker op, en worden ’s ochtends wakker met perfect gekrulde natuurlijke wimpers.

@allyrbackus #stitch with @alexis this is how i’ve given myself a natural lash lift over the past few months so i can stop putting chemicals on them every few months 🫶🏼🫶🏼🫶🏼 #nogatekeeping #lashlift #lashes #lifehack #fyp ♬ original sound – ally

Truc

De video is inmiddels al miljoenen keren bekeken en duizenden gebruikers claimen dat de hack echt werkt. Maar hoe werkt het nou precies? Het enige wat je er dus voor nodig hebt is een slaapmasker. Wanneer je gaat slapen, doe je het oogmasker over je hoofd en houd je je ogen open. Pas als het masker in plaats is, doe je je ogen dicht. Hierdoor blijven je wimpers als het goed is rechtop staan tegen het masker aan. Wanneer je dit een paar dagen achter elkaar doet, zul je volgens TikTokkers al resultaat zien.

Gevaarlijk

Sidenote: experts raden deze TikTok-hack overigens niet aan. Volgens hen is het slapen met een oogmasker namelijk niet altijd even goed voor je wimpers en ogen. “Dit is zeer gevaarlijk voor de ogen”, legt Dr. Hilal-Campo uit aan Shape.com. “Je oogleden zijn bedoeld om volledig te sluiten als je slaapt. Elke blootstelling door het niet volledig sluiten van je oogleden kan leiden tot uitdroging en littekenvorming van je hoornvlies (de transparante laag aan de voorkant van je oogbol), wat kan leiden tot infecties en mogelijke blindheid”, vervolgt ze. “Bovendien, als de stof van het masker het hoornvlies van de gedeeltelijk geopende ogen raakt, kan het pijnlijke schaafwonden en littekens veroorzaken.” Aii.. en dat wil je natuurlijk niet. Misschien moet je dan toch maar wat eerder opstaan om met je oude vertrouwde wimperkruller in de weer te gaan.

Bron: Shape | Beeld: iStock, TikTok

Laatste nieuws