Deze supermarkt heeft het goedkoopste huismerk

Hier kun je dus het beste heen als je wilt besparen op boodschappen.

Alles wordt duurder, ook boodschappen doen. Voor een huismerk kiezen in plaats van een A-merk, kan al een hoop schelen. Maar bij welke supermarkt ben je dan het beste af?

Als beste uit de test

De Consumentenbond heeft onlangs onderzoek gedaan naar de prijsverschillen tussen supermarktproducten. Daarvoor keken ze naar de prijzen van meer dan honderd ‘basisproducten’, bij de veertien grootste supermarktketens van Nederland. Ze kwamen tot de conclusie dat Dirk de goedkoopste huismerken aanbiedt. Bij veel producten liggen de prijzen in die supermarktketen 11 procent onder het gemiddelde.

Opvallende ontdekkingen

De Spar kwam het minst goed uit de test: daar zijn de huismerken buitengewoon duur. Ze liggen namelijk maar liefst 26 procent boven het gemiddelde. Daarnaast deed de Consumentenbond twee opvallende ontdekkingen. Ten eerste scoren de ‘budgetsupermarkten’ Aldi en Lidl minder goed dan verwacht. Mensen gaan er vaak van uit dat je daar heel goedkoop boodschappen kunt doen, maar dat valt dus tegen. De Aldi bleek zelfs op hetzelfde niveau te zitten als de Albert Heijn.

De andere opvallende ontdekking is dat het verschil tussen huismerken en A-merken de afgelopen jaren behoorlijk is toegenomen. Vier jaar geleden was er een prijsverschil van 40 procent, nu is dat 50 procent. Ga je voor het huismerk, dan bespaar je daarmee in veel gevallen dus maar liefst de helft!

Bron: Kookfans | Beeld: iStock

Laatste nieuws