Jennifer Lopez openhartig: mentaal, emotioneel en verbaal misbruikt door exen

'Ik ben een geweldige vriendin en goede echtgenote, maar mijn keuze van mannen is belabberd.'

Lees ook

Jennifer Lopez heeft een droomleven, maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. De zangeres en actrice vertelt openhartig dat ze in het verleden emotioneel en verbaal is misbruikt door haar exen, aldus Story.

Liefdesleven

De 53-jarige is zangeres, actrice en een succesvolle businessvrouw. Ook in de liefde gaat het goed. Ze vond haar grote liefde Ben Affleck (opnieuw) en is gelukkig. Maar dit is in het verleden niet altijd zo geweest. Naar eigen zeggen zijn ‘de meeste van haar exen een verschrikkelijke, foute match’ geweest, schrijft ze in haar boek True Love. Ze voelde zich mentaal, emotioneel en verbaal misbruikt.

“Ik had nooit een blauw oog of een gebarsten lip, maar voelde me wel mentaal, emotioneel en verbaal misbruikt”, zegt ze. “Ik weet hoe het voelt als je ziel vertrapt wordt door hoe de persoon van wie je houdt je behandelt. Misschien is het een duw of een naar woord dat je bij is gebleven. De littekens zijn niet zichtbaar, maar ze zijn er wel.”

Geen zelfliefde

Het duurde lang voordat Jennifer door had dat zulke relaties niet goed voor haar waren. “Het kostte me jaren om erachter te komen dat zulke relaties en de intensiteit ervan, van twee kanten komt – je partner en jezelf. Iedere dag dat je niet die deur uit loopt, accepteer je dingen van je partner en jezelf en keur je het goed.” Uiteindelijk realiseerde de zangeres zich dat ze alleen verantwoordelijk was voor haar eigen gedrag. “Je kunt iemand anders niet veranderen, maar wel jezelf.”

De reden dat ze altijd moeilijke relaties had, komt volgens Jennifer door het gebrek aan liefde dat ze voor zichzelf had. Ze hield niet van zichzelf, wat zich uitte in relatie-hoppen. “Ik was nooit lang single. Als ik dan weer een partner had, waren we direct onafscheidelijk”, legt ze uit. “Ik dacht nooit: laat ik eens even tijd voor mezelf nemen om te kijken of ik wel echt bij deze persoon pas. Of ik hem wel echt leuk vind en of hij wel de juiste is voor mij.” Ze vervolgt: “Ik zag het gedrag niet, doordat ik niet van mezelf hield.”

Relaties

In 1997 trouwde Jennifer met Ojani Noa, een Cubaanse kok. Helaas sneuvelde dit huwelijk na slechts elf maanden. Korte flings met rapper P. Diddy en nachtclubeigenaar Chris Paciello bleken ook geen match te zijn. Toch dacht de Hollywoodster de liefde weer te hebben gevonden bij achtergronddanser Cris Judd, maar ook dit huwelijk liep op de klippen na een kleine negen maanden. Daarna was ze even met Ben Affleck, voordat ze het jawoord gaf aan zanger Marc Anthony, waar ze samen een tweeling mee kreeg. Toch kwam er na zeven jaar ook een einde aan dit huwelijk. Ze vond troost bij danser Casper Smart, maar toen het bleek dat hij vreemdging, wees ze ook hem de deur.

Gepassioneerd

Hoewel Jennifer zelf al had ondervonden dat haar keus in mannen erg fout was, bleef ze altijd geloven in de liefde. Zo noemt ze zichzelf ‘hopeloos romantisch en enorm gepassioneerd’. En dat werd beloond! Dit jaar vond de zangeres haar grote liefde terug in haar ex Ben Affleck, die zelfs al op zijn knieën was gegaan. “Ik was compleet verrast, kon niet geloven dat dit na twintig jaar allemaal opnieuw aan het gebeuren was. Natuurlijk zei ik meteen ja”, liet ze weten.

Bron: Story | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook