10 Kleine sportoefeningen die je doet zonder echt te sporten

Sporten zonder sporten? Yes please!

Sporten zonder echt te sporten? Voor sommigen klinkt dat bijna te mooi om waar te zijn, maar niets is minder waar. Door een aantal kleine aanpassingen in je leven te maken, kun je al flink wat extra calorieën op een dag verbranden.

1. Train terwijl je jezelf klaar maakt voor je dag
Douchen, je opmaken, je haren föhnen en je ontbijt klaarmaken… Daar kan wel wat meer pit in. Trainer Becky Hempel raadt aan om al deze handelingen te doen op één been. Je spant zo meer spieren aan en wordt er ook nog eens sneller wakker van. Tijdens het tandenpoetsen zou je ook een paar squats kunnen doen.

2. Snelwandelen van A naar B
Waarom een langzame wandeling maken als je ook kun snelwandelen? Snelwandelen is een stuk inspannender en het scheelt je ook nog eens een hoop tijd!

3. Stap een halte eerder uit
Stap eens een halte eerder uit de tram of bus. Je moet dan een stukje langer lopen, waardoor je heel wat meer calorieën verbrandt dan wanneer je op de reguliere halte uitstapt.

4. Parkeer je auto een stuk verder
Hetzelfde geldt voor mensen die met de auto naar hun werk gaan. Tijdens die langere wandeling verbrand je heel wat meer calorieën dan wanneer je je auto dichtbij de ingang zet.

5. Pak de trap en niet de lift
Dit is een golden oldie. Pak jij nog steeds de lift? Dat is zó 2014.

6. Ga ergens lunchen
Als je een kantoorbaan hebt en ook nog eens achter je bureau gaat lunchen krijg je helemaal geen lichaamsbeweging meer. Ga daarom ergens buiten de deur eten. Zo beweeg je en haal je ook nog eens een lekkere frisse neus.

7. Pleeg je belletjes buiten
Word je gebeld? Ga dan even een eindje lopen terwijl je aan het bellen bent. Dit is niet alleen een stuk socialer tegenover je collega’s, maar dan strek je ook nog even lekker je benen.

8. Gebruik je aanrecht als barre
Koken saai? Echt niet! Gebruik het aanrecht als barre om wat mooie balletoefeningen achter te doen terwijl je wacht tot je eten klaar is.

9. Gebruik een mandje in plaats van een karretje in de supermarkt
Tijdens het boodschappen doen kun je het beste een mandje gebruiken. Als je je boodschappen tilt, zul je veel meer spieren aanspannen waardoor je zeker weten spierballen krijgt.

10. Doe de afwas met de hand in plaats van met de vaatwasser
Dit scheelt niet alleen water en stroom, maar je verbrand er ook nog eens wat calorieën mee! Een echte win-win-situatie.

Bron: Self Magazine | Beeld: iStock

Laatste nieuws