8 Onverwachte dingen waar je wittere tanden van krijgt

Wist jij dit al?!

Het zou zomaar kunnen dat het insmeren van je tanden met kokosolie om wittere tanden te krijgen, niet helemaal jouw cup of tea is. Het liefst laat je je tanden dan ook bleken bij een professional, maar hey, da’s vaak ook weer zo duur. En al die latte macchiato’s laten staan voor een witter gebit? Hell no! Toch bestaat de kans dat je alsnog bezig bent met jouw stralende megawatt Hollywood-smile zonder het door te hebben.

Onderzoek

Dokter Jeffrey Rappaport, oprichter van Lavaan Dental Spa, heeft onderzoek gedaan naar algemene dingen die jouw tanden witter maken. Dus pak je pen en papier en schrijf mee, want deze dingen had je niet verwacht.

Appels
Snoep gezond, eet een appel. Kies dan vooral voor granny smith’s, want deze groene snoepjes zijn niet alleen rijk aan vezels, maar helpen ook bij het reinigen van je gebit. Bovendien voorkomen ze tandplak.

Wortels
Ze heten niet voor niets ‘de tandenborstel van de natuur’. Wortels, en andere vruchten en groenten die hard zijn, helpen mee aan het verwijderen van hardnekkige vlekken. Kies dus voor knapperig!

Peren
Waar veel fruitsoorten erg zuur zijn en je tandglazuur kunnen afbreken, dragen peren bij aan je speeksel ontwikkeling. Te zuur eten is slecht voor je tanden, maar door het eten van peren wordt dit weer in balans gebracht.

Aardbeien
Aardbeien hebben, vooral wanneer ze rijp zijn, een hooggehalte van appelzuur. Dit zogenaamde appelzuur kan gezien worden als een natuurlijke peeling voor het reinigen van je tandoppervlak. Bovendien bevatten aardbeien vitamine C, dat noodzakelijk is voor gezond tandvlees.

Komkommer
Komkommers zijn, net als wortels, lekker knapperig. Ook zijn ze een goede bron van vezels voor tandvlees en tanden. Dit helpt bij het verwijderen van suiker en chemisch vuil tussen de tanden. Kom er maar, komkommer!

Suikervrije kauwgom
Kauwgom werd eerst nog gezien als een echte no-go voor je tanden. Suikervrije kauwgom kun je daarentegen beschouwen als een vochtinbrengende crème voor je mond. “Kauwgom stimuleert de speekselproductie door het verhogen van vocht in je mond, hierdoor wordt vuil sneller van je tanden verwijderd. Kies je voor de juiste kauwgom, dus suikervrij, dan kan dit het tandbederf tegen gaan.”

Bananenschillen
Bananen bevatten mineralen en vitaminen, zoals kalium, mangaan en magnesium, die tanden witter maken. “Je kunt de binnenkant van een bananenschil in cirkelvormige bewegingen tegen je tanden aan masseren. Dit ziet er misschien gek uit, maar het maakt wel je tanden witter”, aldus Rappaport.

Kaas
Zeg ‘ja’ tegen kaas, want het gemiddelde blokje kaas bevat caeïne, een eiwit dat het verlies van tandglazuur sterk tegen gaat. Dat kaasplankje na het eten is dus eigenlijk een super goed idee. Say cheese!!

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws

burn-out

Je kunt een burn-out hebben zonder het te weten: dít zijn de symptomen

Veel mensen herkennen een burn-out niet en lopen er lang mee door.
Fajah Lourens

3 Tips van Fajah Lourens zodat jij die healthy lifestyle wél volhoudt

Ze zit lekkerder in haar vel dan ooit. In de nieuwe Happy in Shape vertelt Fajah Lourens alles over haar happy & healthy lifestyle. 3 tips van de kill
keelpijn

Keelpijn? Dit is beter voor je keel dan citroen en honing

Grote kans dat jij dit in je keukenkastje hebt staan.