Onthuld: dit is het gezondste alcoholische drankje

Je kunt dus het beste kiezen voor...

Lees ook

Er is geen enkel alcoholisch drankje dat écht gezond is, maar toch hebben we er af en toe gewoon zin in. En dan kun je dus het beste kiezen voor…

Tequila!

Wil jij een lekker drankje drinken, maar eigenlijk ook op de kilo’s letter? Dan is veel drinken natuurlijk sowieso niet de beste keuze. Maar een drankje op zijn tijd moet kunnen. In Los Angeles is tequila erg populair onder fitgirls en dat heeft een reden. Tequila is namelijk glutenvrij, dus hip. Bovendien bevat een mix van tequila en citroensap veel minder calorieën dan een glas wijn of bier. 

100% Agave

Maar let op: niet alle soorten tequila zijn ‘gezond’. Kies voor zuivere of pure tequila met honderd procent agave. Dat is 1. beter voor je dieet en 2. dé oplossing als je geen zware kater wilt. De meeste tequila die geschonken wordt, bestaat voor 42 procent uit maïsstroop. En die stroop is vaak verantwoordelijk voor een bonkend hoofd de volgende dag. Als je zorgt dat je geen hele fles achteroverslaat en goed gehydrateerd blijft, heb je -als het goed is- nergens last van the day after.

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook