Liquid facelift: wat je moet weten

Wanneer je voor een liquid facelift kiest, laat je een cosmetische behandeling doen. Dit is een alternatief voor een facelift waar een operatie voor nodig is. Er worden injectables ingezet om het volume van het gezicht te herstellen. Zo zie je minder rimpels en ziet het gezicht er jeugdiger uit. Daardoor voel je je ook frisser en heb je meer zelfvertrouwen. In sommige gevallen wordt met een filler gewerkt om meer volume te verzorgen. In andere gevallen is de whole face approach mogelijk. Dan worden ook kraaienpootjes, voorhoofdslijnen en de frons aangepakt.

Wat wordt gebruikt?

Wanneer je een liquid facelift ondergaat, dan wordt er een vloeistof gebruikt. Dit is een injecteerbare filler. Zo kan je zorgen dat het volumeverlies wordt opgevangen. Er wordt soms ook gebruikgemaakt van een combinatie met botox. Op die manier worden de gezichtsspieren ontspannen. Dit helpt om de rimpels te minimaliseren. De liquid facelift is daarom dus ook een manier om te zorgen dat het hele gezicht wordt aangepakt. Zonder dat daarbij ook maar enige vorm van operatie nodig is. Het is wel aan te raden om dan te werken met een echte specialist. Bij Betan Clinics zijn ze gespecialiseerd in het uitvoeren van liquid facelifts met als doel een natuurlijke uitstraling.

Waarom de liquid facelift ondergaan?

Het is ook wel goed om eens te bekijken wat een goede reden is om de liquid facelift te ondergaan. Het is natuurlijk zo dat de cellen in je gezicht zich voortdurend vernieuwen. Dat neemt niet weg dat je uiteindelijk in de loop der jaren toch ouder zal worden. Dit pakt niet voor ieder mens even goed uit. Mocht je er toch wat jonger uit willen zien, maar geen hele grote ingrepen willen of nodig hebben? Dan kan je dus met dit type facelift zorgen dat je er toch weer jong en fris uit gaat zien.

Voor wie is de liquid facelift?

Het ouder worden zal ertoe leiden dat vetweefsel op bepaalde plekken zal afnemen. Het gezicht zal er dus niet meer zo sterk en vol als voorheen uit zien. Ook de huid wordt natuurlijk wat slapper. Daardoor gaat je gelaat er natuurlijk ook anders uitzien. Het gaat allemaal wat meer hangen. Mocht je hier veel last van hebben, dan kan dat je niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal met klachten te maken krijgen. Je voelt je niet meer goed. Is de huid verslapping nog niet zo hevig? Dan kan de liquid facelift oplossen.

Een simpele oplossing

Uiteindelijk is de liquid facelift vooral de simpele oplossing. Wanneer je met beginnend of gematigd volumeverlies te maken hebt in het gezicht, dan kan je dat op deze manier aanpakken. Misschien wil je er graag weer zo jeugdig uitzien als je ooit deed. Het is bovendien fijn dat je met de liquid facelift wat gemakkelijker een natuurlijke uitstraling kan behouden. Al is het natuurlijk wel zo dat je ook een positief resultaat kan zien. Deze behandeling kan dan de juiste oplossing voor je zijn. Het is zowel voor mannen als voor vrouwen een optie. Dit maakt het dus wel zo aantrekkelijk.

Foto door Orhun Rüzgar ÖZ

Laatste nieuws