Rebel Wilson over baby krijgen via draagmoeder: ‘Voelde me beetje afgesloten’

'Een baby krijgen via een draagmoeder is een beetje een andere ervaring'

Afgelopen november maakte actrice Rebel Wilson het heugelijke nieuws bekend dat ze samen met haar vriendin mama is geworden van een dochtertje, met behulp van een draagmoeder. In een interview met Today vertelt Rebel dat haar weg naar het moederschap vol ups en downs zat.

Moeder geworden

“Meer dan trots kan ik aankondigen dat mijn eerste kindje is geboren, Royce Lillian, deze week ter wereld gekomen dankzij een draagmoeder,” schreef de actrice begin november op Instagram. “Ik kan niet omschrijven hoeveel liefde ik voor haar voel, ze is een prachtig wonder!”

Ook zette ze haar draagmoeder in het zonnetje. “Ik ben iedereen die hierbij betrokken was voor eeuwig dankbaar (jullie weten wie jullie zijn), hier wordt al jaren aan gewerkt…maar in het bijzonder wil ik mijn geweldige draagmoeder bedanken, die haar met zoveel gratie en zorg heeft gedragen en ter wereld heeft gebracht. Bedankt dat je met hebt geholpen mijn eigen gezin te stichten. Het is een geweldig cadeau. Het BESTE cadeau.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rebel Wilson (@rebelwilson)

Draagmoederschap

Rebel vertelt in gesprek met Today dat ze in 2020 al graag moeder wilde worden, maar dat ze toen nog geen partner had. “Ik werd 40 en ik had zoiets van ‘ik wil echt moeder worden'”, vertelt Rebel. “Maar op dat moment had ik geen partner en dus ging ik naar de vruchtbaarheidsarts.” Rebel heeft Ivf geprobeerd, maar dit lukte helaas keer op keer niet. “Gezond zijn en alles doen wat de artsen hadden gezegd, en me geweldig voelen – en dan werkt het niet. Alle 18 eicellen die ik had, geen enkele werkte. Ik had zoiets van, ‘Oh mijn god’. Het was zo’n emotionele achtbaan”, legt de actrice uit.

Via een draagmoeder lukte het uiteindelijk wel, al was dat voor Rebel aan het begin qua emoties best moeilijk. Zo voelde ze zich naar eigen zeggen een beetje disconnected. “Ik was nog jong genoeg om het nog een paar keer te proberen en kreeg toen gelukkig mijn prachtige baby meisje. Een baby krijgen via een draagmoeder is een beetje een andere ervaring omdat je je op een bepaalde manier een beetje afgesloten voelt.”

Rebel vervolgde: “Ook al had ik deze prachtige draagmoeder die zo liefdevol was en het was zo geweldig om dit met haar te mogen doen. Maar dan pas komt de baby er letterlijk uit – het was bijna een komische scène – en dan hou je de baby vast en knip je de navelstreng door en… het was gewoon geweldig en zo emotioneel.”

Bron: Cosmopolitan UK | Beeld: Brunopress, Instagram

Laatste nieuws