Fajah Lourens: ‘Dat vele trainen bleek een vlucht’

"Gelukkig maar, want ik was toch nooit tevreden."

Fajah Lourens staat bekend om haar gezonde en fitte levensstijl. Maar daar is afgelopen jaar verandering in gekomen. Ze sport nu op een andere manier én staat anders in het leven, vertelt ze aan Beau Monde.

Nooit tevreden

De fitness goeroe is het afgelopen jaar rustiger én gelukkiger geworden. “Ik kwam erachter dat ik een enorme onrust in me had. Door die onrust gaan mensen bijvoorbeeld drinken, gokken of op mannenjacht. Ik ging trainen, en zoomde met hyper perfectie in op mijn lichaam”, legt ze uit. “Dat vele trainen bleek een vlucht, zo ontdekte ik een jaar geleden toen ik actief naar mijn jeugd en mijn trauma’s keek. Ik heb die troep uit mijn verleden opgeruimd. En nu ik helemaal content ben met mezelf, vervalt de druk of de noodzaak om er perfect uit te zien. Gelukkig maar, want ik was toch nooit tevreden.”

Confrontatie

Maar goed, daarvoor moest ze zichzelf wel durven aankijken. “Dat was niet makkelijk, en ik denk dat veel mensen daar voor weglopen, voor die confron­tatie met zichzelf. Dat heb ik ook jarenlang gedaan. Om te overleven”, vertelt Fajah. “Dat heeft me ook veel opgeleverd hoor: ik denk dat ik – juist omdat ik zo streng voor mezelf was – zo succes­vol ben geworden.”

Afgelopen jaar liet ze haar borstimplantaten verwijderen nadat ze meerdere keren lek waren gegaan en ze er ook nog een bacterie bovenop kreeg. “Ik denk dat ik er drie dagen verdrietig om ben geweest. Het is nu echt plat. Maar ik besefte ook dat ik voorheen borsten nodig had om gezien te worden. Nu zie ik mezelf, en zijn ze niet meer nodig.”

Gelukkiger

Het nieuwe jaar ziet er voor Fajah anders uit. Ze is gelukkiger en minder streng voor zichzelf. Ze geniet meer. Ze sport heus nog wel, maar op een andere manier. “Voorheen kon ik echt in de stress raken als ik een week op vakantie was en het hotel geen gym bleek te hebben. En succes­sen vierde ik met drie wortels en een watertje”, biecht ze op. “Als ik nu met mijn vriendin sport en ze moet haar ei kwijt, fiets ik iets langzamer om te kunnen luisteren. Dat is voor mij belangrijker dan calorieën verbranden.”

Bron: Beau Monde | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws