Pauline Wingelaar: ‘Ik krijg altijd de vraag of ik zwanger ben’

De Echte Gooische Moeder heeft zich op het afvallen gestort.

Lees ook

Echte Gooische Moeder Pauline Wingelaar (36) heeft zich op het afvallen gestort. Wij spraken haar over de balans vinden tussen gezond leven én genieten.

Het roer om

Volgens Pauline, moeder van Reinier (7), Diederik (5) en hun sterrenkindje Belle die te vroeg werd geboren, worstelt ze al haar hele leven met haar gewicht. “Tijdens mijn studententijd was ik veel aan het drinken en feesten, en toen ik eenmaal kinderen kreeg, gebruikte ik ‘geen tijd’ als excuus om niet te hoeven sporten”, vertelt ze. “Na mijn zwangerschap van Belle woog ik vijfentachtig kilo.”

Ook haar PCOS, een disbalans in haar hormoonhuis­houding, heeft ervoor gezorgd dat Pauline het roer om wilde gooien. “Het komt vaker voor bij vrouwen met overgewicht. Dat was voor mij ook een reden om te proberen een gezonder gewicht te krijgen”, legt ze uit. “Na het verlies van Belle heb ik mezelf wel dingen kwalijk genomen. Je gaat je toch afvragen of het niet gebeurd was als ik minder gestrest was geweest en gezonder had geleefd.”

Suikerverslaving

Om blijvend haar levensstijl te veranderen, is Pauline begonnen met New­ Fysic. “Niet eens puur om af te vallen, maar vooral om lekkerder in mijn vel te zitten. En het werkt, want ik ben nu een paar maanden bezig en ik merk dat ik me veel zelfverzekerder voel.”

Vooral haar suikerverslaving was een dingetje. “Als ik vroeger een kaasplank of koekjes voor mijn neus kreeg, schoof ik het hele plateau of de complete trommel naar binnen”, legt Pauline uit. “Tijdens mijn detox­week voor NewFysic kreeg ik knallende hoofd­pijn, omdat mijn lijf zo moest ontgiften. Inmiddels merk ik dat die suiker­ behoefte veel minder is.”

Onzekerheden

Ondanks dat ze wat kilo’s kwijt wil, is Pauline ook hartstikke blij met zichzelf. Vooral op haar benen is ze trots. “Maar qua onzekerheid staat mijn buik stipt op nummer één, omdat ik altijd de vraag krijg of ik zwanger ben”, vertelt ze. “Op vakantie zat ik op een ligbedje. Er kwam een vrouw naar me toe die zei: ‘Oh meid, ik vind het zo leuk dat je na alle ellende rondom Belle eindelijk weer zwanger bent.’ Dat was ik dus niet.”

Lange termijn

Dat Pauline nu haar weg heeft gevonden in gezond eten, betekent niet dat genieten er niet meer in zit. “Doordeweeks probeer ik me zo veel mogelijk aan het dieet te houden. Maar als ik op donderdagavond een etentje heb, dan ga ik echt niet zeggen: “Nee, dat mag ik niet.’ De dag erna doe ik dan gewoon weer wat strenger.”

De Echte Gooische Moeder weet dat ze sneller had kunnen afvallen, maar heeft dat bewust niet gedaan. “Ik zie het niet als een tijdelijk iets, ik wil een gezond eetpatroon dat ik op de lange termijn ook kan volhouden.”

De rest van het interview lezen en ook benieuwd wat Echte Gooische Moeders Bo Wilkes en Leslie Keijzer te zeggen hebben? Je leest het in de nieuwe Happy in Shape die vanaf morgen in de winkel ligt!

Tekst: Jill Waas | Fotografie: Tom Ten Seldam | Styling: Pedro Dias | Make-up: Yvonne Nusdorfer voor Nars | Haar: Jitske Serné voor Maria Nila

Laatste nieuws

Zie ook