Leslie Keijzer: ‘Ik zag mezelf terug en ik schrok ervan’

Wij spraken de Echte Gooische Moeder.

Lees ook

New year, new me. Zo staat Leslie Keijzer (32) erin. De Echte Gooische Moeder gooit dit jaar het roer om en werkt aan haar fysieke én mentale gezondheid.

Even schrikken

“Ik keek onze laatste serie Echte Gooische Moeders: La Dolce Vita terug en ik schrok ervan. Mijn haar was te lang en onverzorgd en ik had zo’n opgezet gezicht. Ik woog ook bijna 80 kilo, dat was echt te veel voor mijn lengte van 1 meter 63″, vertelt Leslie. “Sommige vriendin­nengroepen nemen nog weleens een salade, maar wij wilden daar in Italië elke pasta proeven, met ook nog een toetje na. Toen ik thuiskwam, dacht ik: ik wil dit niet meer. Ik voelde me gewoon echt niet lekker in mijn vel.”

In september 2022 is de moeder van twee daarom met NewFysic begonnen. “Ik ben nu bijna acht kilo kwijt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik me happier voel sinds ik ben afgevallen. Niet eens per se vanwege de kilo’s, ik voel me gewoon echt fitter en heb meer energie.”

Kleine aanpassingen

Hoe ze dat voor elkaar heeft gekregen? Door kleine aanpassingen in haar eetpatroon te maken. “Zoals dat ik ’s ochtends meteen moet eten – dat deed ik nooit”, legt ze uit. “Het is niet dat ik een strikt dieet volg, het lukt me nu gewoon om wat meer balans te houden. Vroe­ger stopte ik alles in mijn mond wat er overbleef. Als ik naar de markt ging, nam ik een bak kibbe­ling, een loempia, ik at het allemaal.” Maar, benadrukt ze: “Ik wil ook blijven genieten. Als we kibbeling halen, eet ik één stukje in plaats van die hele bak. Ik ontzeg mezelf niets, ik heb alleen een beetje geminderd.”

Mentale gezondheid

Fysiek zit ze nu een stuk lekkerder in haar vel, maar zich mentaal goed voelen is voor Leslie misschien wel nog belangrijker. “Ik ga al jaren naar een psycholoog, ik volg ademhalingssessies en ik doe ook yoga” vertelt ze. En dat is niet zonder reden. “Ik heb de laatste tijd weer paniekaanval­len. Bang voor een terugval qua depressie ben ik niet echt. Ik heb alles nu veel meer onder controle, die ademhalingssessies helpen me daar heel erg bij.”

Ondanks dat ze wil afvallen, is Leslie van mening dat iedereen trots moet zijn op zijn of haar lichaam. “Sinds ik moeder ben, maak ik me minder druk over hoe anderen mijn lijf zien”, vertelt ze. “Ik houd me ook niet bezig met hoe dik of dun andere vrouwen zijn. Of je nu vijftig of honderd­ vijftig kilo wilt wegen, dat moet ieder voor zich weten. Wat ik vooral zonde vind, is dat we onszelf toen we jonger waren altijd te dik vonden. Als ik nu foto’s van toen terugzie, denk ik: je zag er fantastisch uit.”

De rest van het interview lezen en ook benieuwd wat Echte Gooische Moeders Bo Wilkes en Pauline Wingelaar te zeggen hebben? Je leest het in de nieuwe Happy in Shape die nu in de winkel ligt!

Tekst: Jill Waas | Fotografie: Tom Ten Seldam | Styling: Pedro Dias | Make-up: Yvonne Nusdorfer voor Nars | Haar: Jitske Serné voor Maria Nila

 

Laatste nieuws

Zie ook