Real life: ‘Ik durf mijn vriend niet te vertellen dat ik geen kinderen wil’

"Ik wil mijn leven niet riskeren voor een kind"

Lees ook

Shannen en Tobias zijn vier jaar samen en erg gelukkig met elkaar. Maar toch hangt er een donkere wolk over hun relatie. Tobias is klaar voor de volgende stap: trouwen en kinderen. Maar Shannen weet helemaal niet of ze wel kinderen wil… Op Reddit doet ze haar verhaal.

Huisje, boompje, beestje

“Tobias en ik praten altijd veel over onze toekomst en hoe we deze voor ons zien. Ik had altijd m’n eigen idee van huisje, boompje, beestje, maar sinds ik me steeds meer realiseer dat ik bijna dertig ben en serieus nadenk over kinderen, begin ik te twijfelen. Begrijp me niet verkeerd, ik vind kinderen geweldig, maar ik ga steeds meer nadenken over de negatieve gevolgen van een zwangerschap…”

Overleden

“Mijn moeder stierf tijdens haar bevalling toen ze mij kreeg. Dit heeft een hele negatieve invloed gehad op mijn leven, op manieren die ik hier niet zal benoemen, maar ik wens het niemand toe. Hoewel overlijden tijdens de bevalling zeldzaam is, is het voor mij niet zeldzaam genoeg. Ik wil heel graag kinderen, maar ik denk niet dat ik mijn leven ervoor wil riskeren. Daarnaast wil ik al helemaal niet dat mijn kind meemaakt wat ik heb meegemaakt.”

Adoptie

“Tobias en ik hadden het een paar jaar geleden over adoptie. Ik zei hem dat ik het niet heel erg zou vinden om een kindje te adopteren, maar hij was er wel fel op tegen. Ik ben bang dat Tobias me verlaat als ik hem vertel dat ik twijfel over kinderen krijgen. Ik weet heel goed dat ik het hem ooit eens moet gaan vertellen, maar ik heb geen idee hoe ik moet beginnen…”

* De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam rationthinker9-.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook